Nemzetközi foci

A Copa-botrány folytatódik: a kolumbiai szövetség elnökét is letartóztatták

Juan Barretto / AFP
Juan Barretto / AFP

Nem csitul a Copa América-döntő körüli botrány, ugyanis az ESPN azt írja, hogy a döntőt követően letartóztatták a kolumbiai szövetség elnökét, Ramón Jesurúnt, valamint a fiát, Ramón Jamil Jesurúnt.

A jelentések szerint a 71 éves elnök és 43 éves fia a döntőt követően a pályára akartak menni egy, a sajtónak fenntartott folyosón keresztül. Egy biztonsági őr meg akarta őket ebben akadályozni, majd amikor a kezét Jesurún vállára tette, hogy visszatartsa, a két kolumbiai férfi agresszívan reagált, majd kitört egy verekedés.

A FIFA-tanácsban tag Jesurún és fia a hétfői, bírósági meghallgatást követően, összesen háromezer dollár (1,1 millió forint) óvadék kifizetése után távozhatott a rendőrségről.

A Miamiban rendezett Copa América-döntőt megelőzően hisztérikus jelenetek játszódtak le, jegy nélküli szurkolók rohamozták meg a stadiont, áttörtek egy beengedő kaput, voltak, akik a szellőzőn keresztül akartak belógni az épületbe. Emiatt közel másfél órát csúszott a kezdés. A döntőn végül Argentína hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát.

Kapcsolódó
Messi üzent az argentinok drámai Copa América-győzelme után
Sérülés miatt lecserélték a meccsen, most az állapotáról is hírt adott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik