Nemzetközi foci

Franciákat gyalázó rigmusokkal ünnepelték Copa-győzelmüket az argentinok

Luis Robayo / AFP
Luis Robayo / AFP

Rasszista rigmusokkal ünnepelték Copa América-győzelmüket az argentin labdarúgók, írja a Yahoo! Sports. A közösségi oldalakon kezdett el terjedni a videó, ami az argentin csapatbuszon készült, és amin több játékos énekelt egy olyan dalt, amit még a 2022-es katari vébé idején költöttek az argentin drukkerek.

Ennek egy része úgy hangzik, hogy „Franciaországért játszanak, de Angolából érkeztek”, valamint „Az anyjuk nigériai, az apjuk kameruni, az útlevelükben meg az áll: francia”. Kylian Mbappé is az argentinok célkeresztjébe került, valamint transz embereket gyalázó rigmusokat is skandáltak még a Copa-győztes válogatott tagjai.

Az éneklés egyébként a Chelsea-játékos Enzo Fernández Instagram-élőjében is hallható volt, a játékos ugyan megszakította a videót, de így is volt, aki rögzíteni tudta, így kezdett el terjedni a felvétel.

Az idei, Egyesült Államokban rendezett Copa Américán sorozatosak voltak a botrányok: Kolumbia és Uruguay elődöntője után az uruguayi játékosok, köztük Darwin Núnez a lelátón verekedtek, Marcelo Bielsa hosszan kiakadt a rendezési hiányosságok miatt, ezután 80 percet csúszott a döntő, mert jegy nélküli szurkolók törtek be a miami stadionba, és letartóztatták a biztonsági őrökkel verekedő kolumbiai focielnököt.

Kapcsolódó
Messi üzent az argentinok drámai Copa América-győzelme után
Sérülés miatt lecserélték a meccsen, most az állapotáról is hírt adott.
Olvasói sztorik