Nemzetközi foci

Argentína totális káosz és Messi sérülése után nyert Copát

Miguel Rodriguez / ANADOLU / Anadolu via AFP
Angel Di María, Lionel Messi és Nicolas Otamendi a győzelmet ünnepli
Miguel Rodriguez / ANADOLU / Anadolu via AFP
Angel Di María, Lionel Messi és Nicolas Otamendi a győzelmet ünnepli
Argentína nyerte a labdarúgó Copa Américát, miután a vasárnapi, miami döntőben 1-0-ra győzött Kolumbia ellen.

A találkozó a tervezettnél 80 perccel később kezdődött, ugyanis egyrészt feltorlódtak a szurkolók a bejáratoknál, másrészt áttörtek egy kaput és megkerülve a biztonságiakat olyanok is bejutottak, akiknek nem volt jegyük.

De kiszivárogtak olyan felvételek is, amelyeken az látszódott, hogy kolumbiai drukkerek a Hard Rock-stadion szellőzőrendszerét feltörve másztak be a létesítménybe.

A játékosok már a pályán voltak és bemelegítettek, amikor szóltak nekik, menjenek vissza az öltözőbe, mert nem kezdődhet el a mérkőzés. A rajtot folyamatosan tologatták, végül közel 80 perces csúszással indulhatott útjára a labda.

Az argentinok a 66. percben kissé kétségbeestek, mert Lionel Messi bokasérülést szenvedett és le kellett cserélni, az Inter Miami klasszisa sírva hagyta el a pályát.

A rendes játékidőben nem esett gól, az összecsapást végül a 96. percben csereként beálló Lautaro Martínez a 112. percben döntötte el.

A címét megvédő és világbajnok Argentína 16. végső diadalával egyedüli csúcstartóvá vált Uruguayt maga mögött hagyva. A 36 éves Angel Di María az utolsó meccsén szerepelt a válogatottban.

Kolumbiának – amely a harmadik döntőjét játszotta a Copa Americán – 28 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata szakadt meg.

Copa América, döntő

Argentína – Kolumbia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
gól: Lautaro Martínez (112.)

Olvasói sztorik