Nemzetközi foci

Ilyen sárga lapot még nem nagyon láttunk: kulacslopásért bűnhődött a kapus

Grant Halverson / Getty Images via AFP
Grant Halverson / Getty Images via AFP

Nagy hír volt a németországi Európa-bajnokság kapcsán, hogy a Svájc-Anglia negyeddöntőn Jordan Pickford kulacsán szerepelt egy puska arról, hogy mely játékos várhatóan merre lövi majd a tizenegyesét, az angolok kapusa pedig ki is védte Manuel Akanji próbálkozását. Ez egy régi trükk már, és ezzel élt Uruguay is a Kanada elleni bronzmeccsen a Copa Américán, amit azonban kifigyelt a kanadaiak kapusa, Dayne St. Clair.

St. Clair pedig úgy döntött, megnehezíti Sergio Rochet dolgát, elvette az uruguayi kulacsát és bedobta a reklámtáblák mögé.

A kanadai kapus nem járt sikerrel:  Rochet is visszakapta a kulacsát, valamint St. Clair kapott egy sárgát a sportszerűtlensége miatt. A kanadai játékosok közül ráadásul ketten is hibáztak, így a csapat végül kikapott és Luis Suárezék nyerték meg a bronzmeccset.

Az idei Copa Américát az Egyesült Államokban rendezik, és a dél-amerikai csapatokon felül ezúttal a házigazda USA, valamint Kanada, Mexikó, Jamaica, Panama és Costa Rica is csatlakozott a mezőnyhöz.

Kapcsolódó
Luis Suárez volt Uruguay hőse a Copa América bronzmeccsén
Előbb tizenegyespárbajra mentette a meccset, majd le is zárta azt.
Olvasói sztorik