Nemzetközi foci

A triplázó román csatár a Paks kiütéséről: Minket nem lepett meg az eredmény

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Sokkolóan indult a nemzetközi kupaszezon a magyar labdarúgás számára, ugyanis a kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Paks hazai pályán kapott ki 4-0-ra a Corvinul Hunedoarától az Európa Liga-selejtezőben. A vajdahunyadi csapat a román másodosztályban szerepel, és bár a második helyen végzett, nem juthatott fel az élvonalba, mivel nem magántulajdonban van, ami a Liga I-ben előírás. A nemzetközi porondra a Román Kupa megnyerésével kvalifikálta magát.

A vendégcsapat hőse a csatár Marius Lupu volt, aki Kylian Mbappéhoz hasonlóan az arcát védő maszkban focizott, de míg a francia csatár sokat panaszkodott az arcprotektorára, addig a román labdarúgót ez láthatóan nem zavarta – háromszor is bevette ugyanis Szappanos Péter kapuját.

Ezt a három gólt a családomnak ajánlom, különösen az augusztusban születendő gyermekemnek. Az első találat felszabadítóan hatott, de mindhárom gólom fontos volt

– mondta a meccse után a román sajtónak Lupu.

A 24 éves játékos a maszkról elmondta, még a Román Kupa negyeddöntőjében, a CFR Cluj ellen – 4-0-ra – megnyert meccsen tört el az orra, fél évig hordania kell. Visszatért még kicsit a meccsre is.

Minket egyáltalán nem lepett meg az eredmény. Keményen dolgoztunk, az Otelul ellen a kupát is megnyertük. Itt van a helyünk

mondta Lupu, aki két évvel ezelőtt még a román harmadosztályban focizott, a Metalurgistil Cugirtól igazolta le a Vajdahunyad, majd már az új csapatával sikerült kiharcolnia a feljutást 2023-ban.

Úgy fest, hogy Lupu a kupameccseken érzi magát otthonosan, az előző bajnoki szezonban 27 bajnokin összesen ötször volt eredményes, míg a Román Kupában nyolc meccs elég volt neki, hogy öt gólig jusson, amivel a második lett a sorozat góllövőlistáján. Most meg az Európa Liga-selejtezőt kezdte mesterhármassal.

A Corvinul Hunedoara 42 év után tért vissza a nemzetközi kupaporondra.

Kapcsolódó
Paksi focista a 0-4 után: Hazai pályán, egy magyar-román meccsen így képviseltük a hazát, nekem lesül az arcomról a bőr
Bognár György szerint a játékosai többet gondoltak magukról, és ez igaz rá is.
Olvasói sztorik