Nemzetközi foci

Botrány a Copa Américán, a lelátón verekedett az uruguayiak csatára az elődöntő után

Buda Mendes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Buda Mendes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A világ legjobb formában lévő válogatottja, Kolumbia jutott be az Egyesült Államokban rendezett Copa América döntőjébe. Néstor Lorenzo csapata sorozatban a 28. veretlen mérkőzését vívta meg, utoljára 2022 februárjában ki, attól az Argentínától, amely az ellenfele lesz a döntőben.

A győztes gól a 39. percben született, James Rodríguez szöglete után Jefferson Lerma fejelt a kapuba. Nem sokkal a vezetés megszerzése után emberhátrányba került Kolumbia, Ugarte markolt bele Daniel Munoz oldalába, a kolumbiai védő erre lekönyökölte ellenfelét és piros lapot kapott. A második félidőben felborult a pálya, a csereként beállt Luis Suárez kapufát lőtt, majd a kinyíló uruguayi védelem miatt Kolumbia is közel járt a második gól megszerzéséhez, de maradt az 1-0-s végeredmény.

A Charlotte-ban rendezett meccs lefújása után verekedés tört ki a lelátón, az uruguayi játékosok közül többen is kimásztak, a Liverpool csatáráról, Darwin Núnezről készültek felvételek, ahogy egy-két ütést maga is elenged.

„Hadd mondjak még valamit azelőtt, mielőtt elveszik a hangot, mert nem akarják, hogy beszéljünk arról, amit itt folyik, de ez egy katasztrófa. Kérek mindenkit, hogy legyen óvatos, a családjaink, kisbabák vannak a lelátón. Katasztrófa, nem voltak rendőrök és nekünk kellett megvédeni a családjainkat. Két-három ember hibája az egész, akik sokat ittak” – mondta a meccset követően José María Gímenez, az uruguayi csapatkapitány.

Copa América, elődöntő

Kolumbia-Uruguay 1-0 (1-0)
g: Jefferson Lerma (39.)

Kapcsolódó
„A futball lángja lassan kialszik” – mennyivel szimpatikusabb Luis Suárez beletörődése, mint Cristiano Ronaldo erőlködése
Amíg a portugál a túlzott erőlködése ellenére is leszerepelt az Eb-n, két évvel fiatalabb uruguayi riválisa nyolc perc Copa-játékidővel is elégedett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik