Nemzetközi foci

Klopp nevét ismét bedobták egy vb-résztvevő válogatottnál

Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Gregg Berhaltert menesztették az amerikai labdarúgó-válogatott éléről
Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Gregg Berhaltert menesztették az amerikai labdarúgó-válogatott éléről
Menesztették Gregg Berhaltert, az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányát, miután csapata még a csoportból sem jutott tovább a hazai rendezésű Copa Americán.

Az 50 éves szakvezető tavaly tért vissza, miután a 2022-es világbajnokságon a 16 közé vezette együttesét. Ezúttal Panamától és Uruguaytól is kikapott a házigazda a csoportkörben, így nem sikerült továbblépnie a negyeddöntőbe.

Cindy Parlow Cone, az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetségének elnöke hangsúlyozta: Matt Crocker sportigazgatóval együttműködve olyan kapitányt szeretnének kinevezni, aki új, sikeres korszakba vezeti a férfi csapatot, hiszen két év múlva világbajnoki házigazda lesz a válogatott.

Az amerikaiak abban reménykedtek, hogy a torna egy komoly ugródeszka lehet a 2026-os, társrendezésű világbajnokság előtt, ehelyett azonban a Copa Américán mutatott teljesítmény rávilágított arra, hogy a csapat alig lépett előre az elmúlt másfél évben,

A Copa eredménye rendkívül kiábrándító, és teljes felelősséget vállalok a teljesítményünkért. Azonban továbbra is bízom benne, hogy ez a csapat igazi nagy sztorit ír 2026-ban

– mondta Berhalter.

Mivel házigazdáként nem lesznek olyan világbajnoki selejtezők, amelyek segítenék a felkészülést a tornára, a Copa volt az utolsó lehetőség, hogy az amerikaiak tétmérkőzést vívjanak a CONCACAF-régión kívüli csapatok ellen.

Az ESPN azt írta, Berhalter utódjaként olyan nagy nevek merültek fel, mint Jürgen Klopp, Thierry HenryMarcelo Bielsa és Mauricio Pochettino, de odaérhet a posztra az MLS-ben dolgozó egykori 87-szeres válogatott Steve Cherundolo (Los Angeles FC) vagy a francia Wilfried Nancy (Columbus Crew) is.

Kapcsolódó
Csúnyán lebőgött az USA a Copa Américán
Uruguay mellett Panama jutott tovább a C csoportból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik