Nemzetközi foci

A MU megérkezett az egyik legígéretesebb angol védőért, de másodjára is kikosarazták

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A 22 éves, egyszeres angol válogatott Jarrad Branthwaite az előző idényben alapembere volt – a 38 meccsből harmincötön játszott – a Premier League-ben 15. helyen végző (ha nincs a nyolcpontos levonás, akkor a 12. helyen zárt volna) Evertonnak, de a Manchester United idén nyáron minden követ megmozgat, hogy megszerezze.

A 195 centis belső védő az Fbref statisztikái alapján a megelőző és a „normális” szerelésekben, valamint a fejpárbajokban is az elitbe tartozik a topligás hátvédeket tekintve, és a benne rejlő potenciál, valamint a 2027 nyaráig érvényes szerződése miatt az Everton megkéri az árát.

A MU előbb egy 35 millió fontos ajánlattal kopogtatott a liverpooli klubnál, amely ezt visszadobta, majd ugyanígy tett, amikor a MU emelt a téten, és immár 45 millió fonttal próbálta meggyőzni az Evertont.

A világbajnok francia Raphael Varane elhagyta a Unitedet, a 36 éves északír Jonny Evansszel, akinek június 30-án járt le a szerződése, pedig még nem egyezett meg a manchesteri klub a folytatásról. Egyelőre az sem dőlt el, mi lesz a svéd Victor Lindelöffel, aki az előző idényben 19 bajnokin, minden sorozatot számolva pedig 28 tétmeccsen lépett pályára, és egy gól, valamint egy gólpassz került a neve mellé.

Branthwaite mellett Matthijs de Ligt is kiszemelt a MU-nál a hátvédsorba, a 24 éves Bayern-védő jelenleg az Eb-n szerepel a holland csapattal, bár egyelőre egyetlen percre sem vetette be az elődöntőbe jutott Oranje szövetségi kapitánya, Ronald Koeman.

A Manchester United július 15-én játssza első felkészülési meccsét, amikor a norvég Rosenborg otthonában lép fel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik