Nemzetközi foci

Messiék edzője megnézné, mire megy egy európai csapat a Copa Américán

Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ahogy az Európa-bajnokság, úgy a Copa América is az elődöntőknél jár: utóbbi tornán a címvédő Argentína Kanadával, míg a 27 mérkőzés óta veretlen Kolumbia Uruguayjal találkozik majd a döntőért.

Az argentinok szövetségi kapitányától, Lionel Scalonitól azt kérdezték, érzése szerint milyen erősségű a Copa az Európa-bajnoksághoz viszonyítva.

Szerintem nagyjából egyforma erősségű a két torna. Szeretném, ha egyszer egy európai csapatot is meghívnának a Copára, hogy kiderüljön, milyen európai válogatottként szerepelni ezen a tornán. És megnézném az ellenkezőjét is, amikor egy dél-amerikai csapat lenne a vendégszereplője egy Eb-nek.

– mondta Scaloni.

A kommentelők egy része nyomban válaszolt Scaloninak, hogy a torna, amire gondol, már létezik, és úgy hívják: világbajnokság. Az eddigi 22 vébé győztesei mindössze két kontinensről kerültek ki: Európából (öt ország válogatottja összesen tizenkét diadalt aratott), valamint Dél-Amerikából (Brazília, Argentína és Uruguay osztozik tíz sikeren).

De az európai és a dél-amerikai szövetség 2022-ben felélesztette azt a hagyományt is, hogy a két kontinens aktuális bajnoka megmérkőzik egymással, a Finalissimának nevezett meccset két éve 3-0-ra nyerték az argentinok az olaszok ellen a Wembley-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik