Nemzetközi foci

„Ha visszatekintünk az elmúlt két évre, büszkességgel tölthet el minket, hogy két trófeát is nyertünk” – hosszabbított a MU sokat kritizált edzője

Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A szezon végén még úgy tűnt, új edző érkezik a Manchester Unitedhez, ám a vezetőség végül úgy döntött, továbbra is a holland Erik ten Hag irányítja a csapatot, aki most meghosszabbította a szerződését.

Ten Hag 2022 nyarán érkezett az Ajaxtól, és két idény alatt két trófeát nyert a MU-val: első évében a Ligakupát, másodikban az FA Kupát hódította el.

A bajnokságban ugyanakkor nem szerepelt jól a csapat tavaly, mindössze a nyolcadik helyen végzett, ez a PL-érában a legrosszabb eredménye. A MU a kupagyőzelem révén az ősszel az Európa Liga főtábláján szerepel majd.

A 2022-ben aláírt szerződés eredetileg 2025 nyarán járt volna le, ezt tolták ki újabb egy évvel a mostani hosszabbítással.

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodni a klubbal arról, hogy közösen folytatjuk a munkát. Ha visszatekintünk az elmúlt két évre, büszkességgel tölthet el minket, hogy két trófeát is nyertünk, és az is, hogy számtalan jelét láthattuk annak, hogy a közös munka kezdete óta előreléptünk.

Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy nagyon sok munka vár még ránk” – nyilatkozta az 54 éves Ten Hag, aki az előző idényben rengeteg kritikát kapott a szurkolók és a sajtó részéről.

A MU július 15-én, a norvég Rosenborg ellen vívja az első felkészülési meccsét, az első bajnoki fordulóban pedig a Fulhammel találkozik majd augusztus 16-án.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik