Nemzetközi foci

Sokkoló bejelentést tehetett a ManUnited társtulajdonosa

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Váratlan bejelentést tehetett alkalmazottjainak a Manchester United vezetése
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Váratlan bejelentést tehetett alkalmazottjainak a Manchester United vezetése
A Manchester United jelezte, hogy a klub dolgozóinak csaknem egynegyedét elbocsátja, a megtakarított pénzt pedig a csapatra és a létesítményekre fordítja, állítja az ESPN-nek nyilatkozó névtelen forrás.

Jean-Claude Blanc ideiglenes vezérigazgató tervéről a United alkalmazottai egy szerdai megbeszélésen értesültek, és teljesen sokkalta őket. A lépés az 1100 alkalmazottból akár 250-et is érinthet. Az ESPN forrása szerint Jim Ratcliffe, a Manchester United társtulajdonosa több milliós megtakarítást remél, amelyet az első csapat keretének és a létesítmények fejlesztésére fordítják.

Ennek egyik lépése lehet Matthijs de Ligt megszerzése: a Bayern München holland válogatott labdarúgója állítólag szívesen menne a premier League-be, és az álláspontok sincsenek annyira távol egymástól: az angolok maximum 43 millió fontot fizetnének érte, a bajorok körülbelül 45 millió fontra számítanának.

A ManUnited azért szeretne középső védőt szerezni, mert Raphaël Varane távozott, Lisandro Martinez, Harry Maguire és Victor Lindelöf gyakran sérült, rajtuk kívül pedig csak a 19 éves akadémista, Willy Kambwala az egyetlen opció Erik ten Hag menedzser számára.

De Ligt mellett a klub már tárgyalt Jean Clair-Todibo (Nice), Leny Yoro (Lille), Max Kilman (Wolverhampton Wanderers) és Jarrad Branthwaite (Everton) esetleges megszerzéséről, mindhiába.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik