Nemzetközi foci

Csak kiderült, hogy büntetőt kellett volna adni Vinícius Jr. felrúgásáért

Ezra Shaw / Getty Images via AFP
Ezra Shaw / Getty Images via AFP

Elismerte a dél-amerikai szövetség, a Conmebol, hogy a rosszul döntött a videobíró, amikor nem lépett közbe Brazília és Kolumbia csoportmeccsén a Copa Américán. A meccs végül 1-1-es döntetlennel ért véget, a brazilok így csak csoportmásodikak lettek és Uruguayjal találkoznak a negyeddöntőben.

Az első félidő hajrájában tört be a tizenhatoson belülre Vinícius Jr., akit Daniel Munoz szerelni próbált. A játékvezető, a venezuelai Jesús Valenzuela úgy látta, a védő a labdát találta el, így szögletet ítélt. A VAR-szobában az argentin Mauro Vigliano vezetésével visszanézték az esetet, és ott sem láttak szabálytalanságot, így a játék folytatódott, hiába reklamáltak a brazilok.

Csakhogy a visszajátszások alapján egyértelmű volt, hogy Munoz nem a labdát találta el, viszont a lábán átesett a brazil támadó.

A Conmebol kivizsgálta az esetet és a Mundo Deportivo cikke szerint elismerte, hogy a védő nem a labdát találta el, hanem Vinícius Jr. lábát, és hogy hibázott a játékvezető, amiért ezt nem vette észre, de a VAR-szoba is, mert nem bírálta felül a pályán hozott rossz döntést. A történtek különösen azért fájhatnak Brazíliának, mert ez a szituáció még az 1-0-s vezetésénél történt, majd percekkel később kiegyenlített Kolumbia – a gólszerző Daniel Munoz volt.

A brazilok a döntetlennel aztán a csoport második helyén végeztek, és készülhetnek az Uruguay elleni, kicsit sem könnyűnek ígérkező negyeddöntőre, amin ráadásul Vinícius Jr. nem is játszhat majd sárga lapos eltiltása miatt. A világ egyik legjobb formában lévő válogatottja, a 26 meccse veretlen Kolumbia csoportgyőztesként a kisebb meglepetésre továbbjutó Panamával találkozik.

Kapcsolódó
Csodálatos góllal vezetett, de csak csoportmásodikként jutott tovább Brazília
Uruguay jön a negyeddöntőben, ráadásul Vinícius Jr. sem játszhat majd eltiltás miatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik