Nemzetközi foci

Három játékostól is elköszönt a Barcelona

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Marcos Alonso, Joao Cancelo, Joao Félix is távozott a Barcelonától.

A 33 éves Marcos Alonso két éve érkezett a Chelsea-től, és a Barcában összesen 45 tétmeccsen szerepelt, ezeken 3 gólt szerzett. A katalán klubbal bajnoki címet és spanyol Szuperkupát nyert, és mivel lejárt a szerződése, így immár szabadon igazolhatónak számít.

A 30 éves Cancelo csak kölcsönben szerepelt a Barcánál, amelyben tavaly 42 tétmeccsen jutott szóhoz, és 4 gól, valamint 5 gólpassz került a neve mellé. A kölcsönszerződés lejártával a portugál válogatottal az Eb-n a nyolcaddöntőre készülő Cancelo visszatér a Manchester Cityhez.

Joao Félix szintén ott van a portugálok Eb-keretében, és szintén kölcsönjátékosként játszott a Barcelonában, amelyben nem is teljesített rosszul, 44 találkozón 10 gólt és 6 gólpasszt tett a közösbe.

A 24 éves támadó az Atlético Madridhoz tér vissza, de mivel nem kedvelik egymást Diego Simeonéval, így szinte biztos, hogy ismét kereshet csapatot neki a menedzsere, Jorge Mendes.

A Barcelona Xavi irányításával az előző idényben a Real Madrid mögött második helyen végzett a bajnokságban, de az új szezont már Hansi Flickkel kezdi a csapat.

Kapcsolódó
Ingyen elhagyta a Barcát a játékos, pedig még volt egy év a szerződéséből
Sergino Dest súlyos sérülése ellenére is végleg a PSV labdarúgója lett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik