Nemzetközi foci

Rúgott egy csodás gólt, majd gusztustalan üzeneteket kapott az amerikai focista

Hector Vivas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hector Vivas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az USA nagy meglepetésre 2-1-re kikapott Panamától a Copa América második fordulójában.

Az amerikai csapat korán, már a 18. percben emberhátrányba került, amikor a Juventusban légióskodó Weah fejbe vágta Millert.

Az USA tíz emberrel is vezetést szerzett, Balogun egy elépattanó labdát a 16-os vonaláról úgy küldött a kapuba, hogy a bal kapufa is besegített neki. Csodás lövés volt!

Panama azonban négy perc múlva egyenlített, Blackman első lövését még blokollták, de megpróbálhatta másodszor is, és akkor már egyetlen védő sem tudta megakadályozni abban, hogy kilője a jobb alsót.

Az amerikai csapatnak kapust kellett cserélni a félidőben, Turner sérülés miatt nem tudta folytatni, így a magyar származású Ethan Horvath érkezett a helyére.

A meccs a 83. percben dőlt el, amikor az USA többször sem tudta eltakarítani a labdát a 16-osnál, Fajardo pedig egy jobbről érkező beadást a léc alá küldött.

A gól után Panama is tíz emberre fogyatkozott, Carrasquilla kapott egyből pirosat, amikor hátulról nagyon csúnyán felrúgta Pulisicet.

A meccs után Balogun az Instagramon osztotta meg, hogy milyen privát üzeneteket kapott, ezek egy része rasszista tartalmú volt, de volt olyan is, amelyben a szüleit ócsárolták.

Nem Balogun volt az egyetlen amerikai játékos, akit zaklattak, kijutott ezekből a piros lapja miatt bocsánatot kérő Weah-nak is, a szövetség pedig közleményben ítélte el a szurkolók verbális ámokfutását.

Az USA a váratlan bukással nehéz helyzetbe került, mivel az utolsó körben meg kéne vernie a kettőből kettőt nyerő Uruguayt, miközben Panama azzal a Bolíviával találkozik, amely zsinórban 13 vereséget szenvedett el a Copán. A legutóbbit a mostani játéknapon, amikor Uruguay egy ötöst rámolt be a bolíviai csapatnak.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló, C csoport:

Uruguay – Bolívia 5-0 (2-0)
gól: Pellistri (8.), Núnez (21.), M. Araújo (77.), Valverde (81.), Bentancur (89.)

 

Panama – Egyesült Államok 2-1 (1-1)
gól: Blackman (26.), Fajardo (83.), illetve Balogun (22.)
piros lap: Carrasquilla (88.), illetve Weah (18.)

 

Az állás: 1. Uruguay 6 pont, 2. Egyesült Államok 3 (3-2), 3. Panama 3 (3-4), 4. Bolívia 0

Olvasói sztorik