Brazil bombameglepetéssel indult a Copa América

Nem tudta győzelemmel kezdeni az idei Copa Américát a brazil labdarúgó-válogatott, miután meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott Costa Ricával.

A brazil szövetségi kapitány, Dorival Junior már a mérkőzés előtt magyarázkodott, mondván, csapata egyelőre még nem találta meg a rutinos és fiatal labdarúgók megfelelő keverékét, és ugyan néhány megbízható, kipróbált játékost ezúttal nélkülözött a kerethirdetéskor, a viszonylagos tapasztalatlanság ellenére van elég minőség a csapatában.

A 62 éves edző januárban vette át a vezetést, miután a válogatott rosszul kezdte a világbajnoki selejtezőket. Ugyan vele veretlen még a csapat (két győzelem, három döntetlen a mérleg), a magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett összecsapáson nem volt megnyugtató a teljesítmény.

Pedig az AlissonDanilo, Éder Militao, Marquinhos, Guilherme AranaBruno Guimaraes, Joao GomesRaphinha, Lucas Paqueta, RodrygoVinícius Júnior összeállítás nem tűnt vészesen gyengének – sőt! –, ám a csapat minden kihagyott, 19 lövéséből mindössze három találta el a kaput.

Dorival Júnior edző hajrára becserélte a fiatal Endricket és Saviót is, mindhiába. A szakember ennek ellenére nem volt maradéktalanul elégedetlen és pozitívan értékelte a teljesítményt.

Nagyon jó játékot produkáltunk, több alternatívát is kipróbáltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Sajnos a befejezéssel nem volt szerencsénk, de általában véve úgy gondolom, hogy nagyon pozitív dolgokat mutattunk

elemezte.

Brazília legutóbb 1960. március 10-én nem tudta legyőzni Costa Ricát, az akkor elszenvedett 3-0-s vereség óta kilencből kilencszer nyerni tudott. Egészen a mostani, kaliforniai összecsapásig.

A csoport másik találkozóján, Houstonban Kolumbia 2-1-re nyert Paraguay ellen. A 2001-ben győztes kolumbiaiak mindkét gólját a csapatkapitány James Rodriguez készítette elő, a csapat pedig már 24 mérkőzés óta őrzi veretlenségét.

Ez volt sorozatban a kilencedik sikere, legutóbb 2022 februárjában, az argentinoktól kapott ki.

Copa América, D csoport, 1. forduló

Brazília – Costa Rica 0-0
Kolumbia – Paraguay 2-1