Nemzetközi foci

Mellbe talpalta ellenfelét, ezzel megpecsételte csapata sorsát a Copán

Nagyszerű győzelemmel kezdte meg szereplését a Copa Américát a venezuelai labdarúgó-válogatott, amely kihasználva, hogy a 22. perctől emberelőnyben játszott Ecuador ellen, 2-1-re nyert.

A kiscsapat egészen feljövőben van az utóbbi időben, azok után, hogy a 2022-es világbajnokság selejtezőiben nagyon lemaradva tökutolsóként zárt, majd a 2021-es Copán nyeretlenül esett ki, a 2026-os vb-selejtezőkön hat forduló után 9 ponttal a negyedik, továbbjutó helyen áll.

A Copa-nyitányon pedig összejött a győzelem, igaz, ehhez az is kellett, hogy a 22. percben egy kapusról kipattanó labdára Enner Valencia úgy mozduljon, hogy mellbe talpalja védőjét. Ennek nem lehetett más a vége, mint piros lap.

Az ecuadoriak nem rogytak meg, Jeremy Sarmiento révén a félidő végén sikerült megszerezni a vezetést, azonban Venezuela összeszedte magát, és csak kihasználta az emberelőnyt: a 64. percben Jhonder Cádiz egyenlített, tíz perccel később pedig Eduard Bello megszerezte a győztes gólt.

A nap másik mérkőzésén Mexikó is győzelemmel kezdte a B csoportot, miután ha nehezen is, de Gerardo Arteaga találatával hozta a papírformát Jamaicával szemben.

Copa América, B csoport, 1. forduló

Venezuela – Ecuador 2-1 (0-1)
Mexikó – Jamaica 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik