Nemzetközi foci

„Szégyen” – Ronaldinho durván leszólta a brazil válogatottat

Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ronaldinhónak nagyon nem tetszik a brazil labdarúgó-válogatott jelenlegi játéka, így úgy döntött, hogy nem nézi a hamarosan rajtoló Copa Américát, és nem fog ünnepelni akkor sem, ha Brazília esetleg megnyerné a tornát.

„Végeztem, srácok. Szomorú pillanat ez mindenkinek, aki szereti a brazil labdarúgást. Nehéz megemberelni magamat, hogy nézzem a meccseket. Ez a legrosszabb csapat a közelmúltban. Nincs igazi vezér, csak átlagos játékosok. Gyerekkorom óta követem a labdarúgást, régebben, minthogy játékos letten voltam, és még nem láttam ilyen rossznak a helyzetet. Ez a csapat nélkülözi a szeretetet, a határozottságot és a legfontosabbat: a futballt.

A teljesítményünk az egyik legrosszabb, amit valaha láttam. Szégyen.

Úgy döntöttem, egy Copa América-meccset sem nézek, és nem ünneplem meg a győzelmeket sem” – írta Instagram-oldalán a 97-szeres válogatott klasszis, aki világbajnok és Copa América-győztes volt a többi közt Brazíliával.

Nem kellett sokat várni a válaszra, Raphinhát kérdezték meg az újságírók, mit szól az aranylabdás Ronaldinho véleményéhez.

Nem tudom, hogy ez valami hack, vagy valami más. Mindenesetre pár napja megkérdezte Vinícius Jr-t, hogy nem tud-e jegyeket a válogatott meccsére, mert megnézne minket. Akárhogy is, megleptek a szavai és nem értek velük egyet

– mondta a Barcelona szélsője.

A Copa Américát idén az Egyesült Államokban rendezik, június 20-án kezdődik és az Európa-bajnoksághoz hasonlóan július 14-én lesz majd a döntő. A brazilok Costa Ricával, Paraguayjal és Kolumbiával játszanak a csoportkörben.

Frissítünk!

Ronaldinho egy nappal később lerántotta a leplet a történtekről. A futballista igazi kommenteket gyűjtött össze és azokat mondta el a videóban. „Soha nem hagynám fel a brazil focit. És sosem mondanék olyan dolgokat, amiket látsz” – írta Ronaldinho. Az akciójának lényege a szurkolók támogatásának visszanyerése volt, de sokaknak nem tetszett a húzás, mivel egyúttal reklámoz is vele egy terméket.

Olvasói sztorik