Nemzetközi foci

Azonnali hatállyal távozik a BL-döntős Borussia Dortmund vezetőedzője

Adrian Dennis / AFP
Adrian Dennis / AFP

Már nem Edin Terzic a Borussia Dortmund vezetőedzője, tudatta a klub a honlapján. A német Sky Sports írt róla nap közben, hogy értesüléseik szerint a szakember felajánlotta a lemondását, a vezetőség pedig csütörtökre hívott össze egy ülést, amin Terzic is részt vett. Majd jött a közlemény:

A 41 éves edző, aki 2021-ben Német Kupát nyert a csapattal, 2023-ban ezüstérmes volt a bajnokságban, 2024-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőbe juttatta a Dortmundot, arra kérte a BVB vezetőségét, hogy azonnali hatállyal bontsunk vele szerződést. A vezetőség a közös egyeztetés során ezt elfogadta.

Terzic úgy nyilatkozott, hogy a BL-döntőt követően jelezte a vezetőknek, hogy szeretne a jövőjéről beszélni. Mint mondta, a klubnál eltöltött kilenc év után úgy érzi, a közelgő újrakezdéshez egy új edzőre lenne szükség.

Aki ismer, tudja, hogy az elmúlt hetek döntési folyamata során két szív dobogott a mellkasomban. Az intenzív megbeszélések után sem változott ugyanakkor az eredeti elhatározásom. A legjobbakat kívánom a Borussia Dortmundnak, most köszönetet mondok és búcsút intek.

Terzic korábban szurkolója volt a csapatnak, majd a dortmundi akadémián kezdett dolgozni, és ugyan pár évig elhagyta a klubot, 2018-ban visszatért és az első csapat szakmai stábjában helyezkedett el, Lucien Favre menesztése után pedig beugróként ő irányított fél évig, ekkor nyert a BVB-vel kupát. Marco Rose váltotta, Terzic ekkor technikai igazgatóként dolgozott, de 2022 májusában visszatért a kispadra, azóta 96 mérkőzésen irányított, ezek közül 55-öt nyert meg a Dortmund. 2023-ban az utolsó pillanatokban csúszott ki a csapat kezéből a bajnoki győzelem, és az idei, Real Madrid elleni BL-döntőben is a hajrában tudtak dönteni a spanyolok.

Kapcsolódó
A rendőrökkel is volt már dolga, BL-döntőt is vezetett – ő lesz a magyar-svájci Eb-meccs játékvezetője
Slavko Vincicet egyszer őrizetbe vették a rendőrök, de kiderült, hogy véletlenül csöppent az események közepébe.
Olvasói sztorik