Nemzetközi foci

Csodát tett Bolognában, szerződtette a Juventus

Ciancaphoto Studio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Thiago Motta lett a Juventus edzője
Ciancaphoto Studio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Thiago Motta lett a Juventus edzője
Thiago Mottát nevezte ki vezetőedzőnek az olasz futballélvonalban szereplő Juventus.

A torinói klub szerdán jelentette be a brazil születésű, játékos-pályafutása alatt az olasz válogatottat erősítő 41 éves szakember érkezését, aki 2027. június 30-ig szóló megállapodást írt alá.

Az már három hete biztossá vált, hogy Motta nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a Bolognánál, amelyet két évig irányított és amellyel a Bajnokok Ligája-indulást érő ötödik helyet szerezte meg legutóbb a Serie A-ban.

Köszönöm a tulajdonosoknak és a vezetőségnek, nagyon boldog vagyok, hogy új fejezetet kezdhetek egy olyan nagyszerű klub élén, mint a Juventus

– nyilatkozta.

A brazil születésű egykori középpályás 2003-ban bemutatkozott hazája válogatottjában, de több lehetőséget nem kapott. Így amikor 2011 februárjában az olaszok behívták a keretbe, elfogadta. Új hazája színeiben 30 mérkőzésen szerepelt, tagja volt a 2012-ben eb-döntőt játszott válogatottnak.

Klubszinten a Barcelonával kétszer, az Interrel egyszer lett nemzeti bajnok, és mindkét klubbal nyert BL-t. A Paris Saint-Germainnel öt bajnoki címet szerzett.

A Bologna 1981 óta először került be a legjobb öt csapat közé és 1964-65 óta először futballozhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Juventus korábbi menedzserét, Massimiliano Allegrit májusban menesztették annak ellenére, hogy a bajnoki bronzérme mellett megnyerte az Olasz Kupát.

Kapcsolódó
Az olasz bajnokság csodaedzőjét szerződtetheti a Juventus
Bajnokok Ligájába juttatta a csapatát, mégis távozik a csapatától.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik