Nemzetközi foci

Orosz kapust igazolna a PSG, de nem engedik ki az országból

Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ha minden jól megy, Matvej Szafonov talán Párizsba szerződhet
Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ha minden jól megy, Matvej Szafonov talán Párizsba szerződhet
Május végén már felröppent a hír, hogy a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata 20 millió euróért orosz kapust szerződtethet, ám hiába várják Matvej Szafonovot orvosi vizsgálatra Párizsba, egyelőre nem hagyhatja el az országot. Az ok elég meglepő…

A 25 éves, 14-szeres válogatott kapus nagyszerű idényt futott, a Krasznodar színeiben 30 bajnokin védett, 11 alkalommal nem kapott gólt, és a PSG megfigyelői szerint abszolút alkalmas lenne arra, hogy – Keylor Navas és Alexandre Letellier várható távozását követően – Gianluigi Donnarumma cseréjeként csatlakozzon a klubhoz.

Azonban a helyzet nem olyan egyszerű: orosz sajtóértesülések szerint ugyanis a játékost hatalmas tartozása miatt nem engedik távozni az országból.

Szafonov ugyanis éppen válik, és 60 millió rubel (vagyis körülbelül 600 ezer euró) tartásdíjjal tartozik volt élettársának. Emiatt pedig nem hagyhatja el az országot, amíg adósságát nem rendezi.

A helyzete bonyolítja, hogy május végén a kapus is pert indított, azzal vádolva exét, hogy évekkel ezelőtt pénzt lopott tőle. Az orosz válogatott labdarúgó arról számolt be, hogy a lány 2021-ben 800 ezer rubelt vett le a bankkártyájáról, a párja ugyanakkor azt állította, hogy Szafonov azt személyesen utalta át neki lakásfelújításra.

Olvasói sztorik