Nemzetközi foci

Haaland a nyaralás előtt még rendesen odatette magát a válogatottban

Fredrik Varfjell / NTB / AFP
Fredrik Varfjell / NTB / AFP

Hiába Martin Ödegaard vagy Erling Haaland, Norvégia nem jutott ki az idei Európa-bajnokságra.

Felkészülési meccset persze Eb-ről lemaradóként is lehet játszani, és a norvégok meg is tették, az ellenfél pedig az a Koszovó volt, amely csak asszisztálni tudott Haaland jutalomjátékához.

A Manchester Cityvel a bajnoki és a gólkirályi címet is besöprő csatár a 15. percben Möller Wolfe beadása után fejjel szerzett vezetést, aztán a 70. percben Nusa labdájára indult el a legjobb ütemben, majd lazán eltette a kapus mellett.

A mesterhármas öt perccel később lett meg, amikor Dönnum labdáját Haaland okosan elengedte maga mögött, átverve ezzel egy védőt és a kapust, utána pedig már nem volt nehéz doga.

A 23 éves Haalandnak ez volt pályafutása 22. mesterhármasa, ez több, mint amit Harry Kane, Kylian Mbappé vagy a már visszavonult Sergio Agüero szerzett.

Haaland 32 válogatott meccs után 30 gólnál jár, ami azt jelenti, hogy négy találatra van attól, hogy ő legyen hazája gólrekordere. A norvégok a nyári szünet előtt még egyszer lépnek pályára, a dánok ellenük tartják az Eb-főpróbájukat június 8-án.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik