Nemzetközi foci

Elárulta a Barca elnöke, miért vált meg mégis Xavitól

Josep LAGO / AFP
Joan Laporta és Xavi között már nem ilyen nagy az egyetértés
Josep LAGO / AFP
Joan Laporta és Xavi között már nem ilyen nagy az egyetértés
Bár elfogadták Xavi lemondás utáni visszatáncolását, a megváltozott retorika bizalomvesztést eredményezett, ezért kellett edzőt váltani, nyilatkozta Joan Laporta, az FC Barcelona első embere az Elnöki Podcast (El Podcast del president) legutóbbi részében.

„Miután Xavi februárban bejelentette, hogy távozik, elfogadtuk a döntését. Aztán megváltoztatta a véleményét, és kérte, hadd folytathassa a munkát. Megkérdeztem tőle, hisz-e a csapatban, miután igennel felelt, az igazgatósággal úgy döntöttünk, kitartunk mellette.

Aztán Xavi retorikája megváltozott, jelentős változásokról beszélt, engem pedig ez a véleményváltozás újragondolásra késztetett. Az volt az érzésem, hogy a csapatnak új lendületre van szüksége, hogy versenyképesebb legyen

magyarázta Joan Laporta az események fordulatát.

Az elnök szerint a legjobb ötlet egy olyan új edző megtalálása volt, aki hisz a csapatban, és aki rendelkezik a szükséges ambíciókkal. Így került képbe Hansi Flick, akiben nagyon bízik Laporta, mert szerinte olyan szakember, aki ideális lehet.

Deco és Bojan Krkic beszélt vele, és a visszajelzések nagyon pozitívak voltak. Flick tapasztalt, profi edző, felelősségtudatos, de mindenekelőtt hisz a játékstílusunkban és a csapatban rejlő lehetőségekben.

Ami lenyűgözte a vezetést, hogy a német szakember úgy érkezett meg Barcelonába, hogy nagyon komolyan tanulmányozta a játékstílust, és jelezte, tisztában van azzal,m hogy a saját nevelésű játékokra is építenie kell.

A La Masia olyan gyöngyszemeket termelt, mint Lamine Yamal, Héctor Fort, Cubarsí, Balde és Gavi, Flick pedig nagyon izgatott a fiatal játékosokkal való közös munka miatt és motiváltnak érzi magát, hogy a legjobbat hozza ki ebből a csapatból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik