Nemzetközi foci

Eindhovenben köthet ki a Fradival is hírbe hozott edző

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Phillip Cocu visszatérhet Eindhovenbe
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Phillip Cocu visszatérhet Eindhovenbe
A Voetbal International holland szaklap szerint a PSV Eindhoven fontolgatja, hogy egykori játékosát és edzőjét, Phillip Cocut ismét szerződteti.

Az egykori 101-szeres holland válogatott labdarúgó játékosként 1995 és 1998, majd 2004 és 2007 között erősítette az eindhoveni csapatot, később 2013-18 között ez volt vezetőedzői karrierje első állomása is.

A Fenerbahcénél, a Derby Countynál és a Vitesse-nél dolgozott tréner tavaly november óta munkanélküli, de több ajánlattal is bír – állítólag Dejan Stankovic távozása után a Ferencváros is megkereste.

A PSV-visszatérése azért lenne meglepetés, mert a Voetbal International szerint két pozícióra lenne alkalmas, ám egyik sem vezetőedzői.

Egyrészt a PSV őt választhatja Ernest Faber utódjának – Cocu egykori asszisztense az elmúlt években az ifjúsági képzés vezetőjeként tevékenykedett, de hamarosan az ausztrál Adelaide United futballügyi igazgatójaként kezd dolgozni.

De Cocu számára felajánlották az is, hogy úgynevezett átmenetedző (transitiecoach) legyen, és ebben a minőségében a tehetségeket az ifjúsági akadémiától a PSV első csapatáig irányítsa.

Olvasói sztorik