Nemzetközi foci

A Premier League egyik újoncától érkezik a Chelsea új edzője

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az olasz Enzo Maresca a Chelsea új edzője.

A 44 éves Maresca a Leicester Citytől érkezik, amely tavaly kiesett a Premier League-ből, de az olasz szakember irányításával egyből vissza is jutott.

Maresca Mauricio Pochettinót váltja, aki egy nagy hajrával a hatodik helyre kormányozta a londoni csapatot, amelyben az elmúlt években egymásnak adták a kilincset az edzők.

A csapattal BL-t nyerő Thomas Tuchelt 2022 őszén menesztették, őt Graham Potter váltotta, akit a Brightontól hozott el a Chelsea, de hét hónap után ő is belebukott a gyenge szereplésbe. A 2022-2023-as idényt a csapat a klubikonnak számító Frank Lamparddal fejezte be, majd tavaly májusban nevezték ki Pochettinót, akinek a legnagyobb eredménye az volt, hogy Ligakupa-döntőbe vezette a Chelsea-t, amely ott kikapott a Liverpooltól.

Maresca öt évre írt alá, és a szerződése további egy évvel meghosszabbítható a megállapodás alapján.

A játékosként a Juventusszal olasz bajnokságot, a Sevillával többek között UEFA Kupát (kétszer is), valamint Király Kupát nyerő Maresca edzőként irányította a Manchester City U23-as csapatát, majd az olasz Parmát, a 2022-2023-as idényben pedig Pep Guardiola segítője volt a triplázó – bajnoki cím, FA Kupa, Bajnokok Ligája-győzelem – manchesteri klubnál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik