Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti közölte, döntött a BL-döntő egyik legnehezebb kérdésében

Thomas Coex / AFP
Thomas Coex / AFP

Carlo Ancelotti vezetőedző megerősítette, hogy Thibaut Courtois védi majd a Real Madrid kapuját a Borussia Dortmund ellen szombat este a labdarúgó bajnokok Ligája döntőjében.

A spanyol és a világsajtót hetek óta foglalkoztatta a kérdés, hogy a londoni Wembley Stadionban sorra kerülő fináléban a teljes szezonban a madridiak kapuját őrző Andrij Lunyin vagy a hosszú sérülése után felépült, korábbi első számú kapus, a belga klasszis áll-e majd a kapuban. Az olasz vezetőedző már két hete közölte, hogy Courtois fog védeni, és ezt megerősítette a pénteki, londoni sajtótájékoztatón is.

Lunyin influenzás, lázas volt és holnap utazik ide Madridból. Már jól van, de a kispadon ül majd. Courtois fog védeni

– mondta az olasz tréner. Ancelotti egyébként korábban úgy fogalmazott, hogy Lunyin maximálisan megérdemelné a teljesítménye alapján, hogy védjen a döntőben, de Courtois is, akit a világ legjobb kapusának tart.

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP Ancelotti szerint Courtois a világ legjobb kapusa.

Arról is beszélt a Real Madrid vezetőedzője, hogy csapata bízik magában, de azért a játékosokban van félelem is.

Ahogy elérkezünk a döntőhöz, nagyon közel vagyunk a végcélhoz és ilyenkor már megjelenik az aggodalom is, nő a félelem, de ez így normális

– vélekedett.

A 14-szeres győztes Real Madrid és az eddig egyszer diadalmaskodó Borussia Dortmund összecsapása szombaton 21 órakor kezdődik. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó
Nevetségesen alacsony összegért lehetne elvinni Griezmannt Madridból
Spanyol lapok is megerősítették a kivásárlási záradékot.
Olvasói sztorik