Nemzetközi foci

Letartóztatással ért véget a hihetetlen futballbotrány

Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP
Rohamrendőrök a brazil futballpályán
Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP
Rohamrendőrök a brazil futballpályán
Dél-Amerikában eddig sem kellett unatkozni, ha futballmérkőzésről volt szó, de azért olyan példátlan jelenetek se mindennap történnek, mint amit a Libertadores-kupa csoportkörének utolsó fordulója hozott.

A B csoportban a listavezető, veretlen argentin Talleres csapata a brazil FC Sao Paulo vendégeként lépett pályára és az első félidőben hátrányba került egy ellentmondásos büntetővel.

Lucas Moura lövését ugyan Guido Herrera kapus kivédte, ám a VAR szerint a lövés előtt elmozdult a gólvonalról, így a játékvezető újralövette a tizenegyest. A korábbi PSG és Tottenham-játékos, Lucas Moura másodszorra már nem hibázott (1-0). De ez sem volt elég, az első játékrész ráadásában Jhon Ospina játékvezető nem ítélt meg egy jogosnak tűnő tizenegyest a vendégeknek, ez pedig teljesen feldühítette az argentin játékosokat.

A córdobai játékosok lerohanták a játékvezetőt, mire váratlanul rohamrendőrök jöttek a pálya, akik közül az egyik megütötte a vendégek tartalékkapusát, Lautaro Moralest.

Herrera ezt zokon vette, és nem elég, hogy védeni akarta kollégáját, és dulakodni kezdett rendőrökkel és biztonsági őrökkel, alig lehetett lecsillapítani.

A szünet után sem jött az argentin gólt, sőt, a 90. percben Luciano egy távoli bombával beállította a 2-0-s végeredményt.

A lefújás után ismét hatalmas botrány tört ki, a rendőrök bementek az öltözőbe, és letartóztatták a Talleres két játékosát, Moralest és Juan Camilo Portillát.

A Globo Esporte azt írta, a két futballistát a tanúvallomások felvétele után 10-10 ezer real (690 ezer forint) bírsággal sújtották, majd a pénzbüntetés befizetése után szabadon engedték őket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik