Nemzetközi foci

Paulo Dybala: Ez nagyon kemény ütés volt számomra

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Paulo Dybala lemarad az idei Copáról
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Paulo Dybala lemarad az idei Copáról
Meglepetésre nem kapott meghívást az argentinok 29 fős bő keretébe Paulo Dybala, az AS Roma 30 éves csatára, aki jó formában futballozott, ennek ellenére lemarad az idei Copa Américáról.

A támadó a Serie A 2023-24-es szezonjában 28 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott, az idény tétmérkőzéseit tekintve pedig 39 összecsapáson 16 gólig és 10 asszisztig jutott.

Ennek ellenére Lionel Scaloni szövetségi kapitány úgy döntött, nem küld neki meghívót a június 9-i, Ecuador, és a 14-i, Guatemala elleni felkészülési mérkőzésre.

LOIC VENANCE / AFP Oriana Sabatini és Paulo Dybala

A hír mindenkit meglepett, de különösen a 2022-ben világbajnoki címet nyert labdarúgót, aki az egész nyarát a válogatotthoz igazította, és Oriana Sabatini modellel tervezett esküvőjét direkt hat nappal a Copa América döntője utánra, július 20-ra szervezte.

Bíztam benne, hogy a csapat tagja lehetek, szóval ez nagyon kemény ütés volt számomra. A válogatottbeli szereplés az egyik legjobb dolog a világon.

De azt is megértem, hogy az edzőnknek nehéz választani. Nagyon sok jó játékosunk van Európa-szerte, és neki 26-ot kell kiválasztania. Tisztelem a döntését, ezt meg is mondtam neki” – nyilatkozta Dybala.

A Copa június 20-án kezdődik, Argentína Kanada, Chile és Peru ellen játszik az A csoportban.

Az argentinok 29-es kerete

Kapusok: Emiliano Martinez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Ajax)
Védők: Gonzalo Montiel (Nottingham), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Leonardo Balerdi (Marseille), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (Betis), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Lyon), Valentín Barco (Brighton)
Középpályások: Guido Rodríguez (Betis), Leandro Paredes (AS Roma), Alexis Mac Allister (Liverpool), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Tottenham)
Csatárok: Ángel Di María (Benfica), Valentin Carboni (Monza), Lionel Messi (Inter Miami), Ángel Correa (Atlético Madrid), Alejandro Garnacho (Manchester United), Nicolás Gonzalez (Fiorentina), Lautaro Martínez (Inter), Julián Álvarez (Manchester City).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik