Nemzetközi foci

Sokk és félelem – kényszerleszállást hajtott végre a Cádiz futballcsapatát szállító gép

El kellett halasztani a spanyol La Ligából frissen kiesett Cádiz labdarúgócsapatának salvadori indulását, miután a játékosokat szállító repülőgép meghibásodott, így kényszerleszállást hajtott végre Sevillában. A hírek szerint senkinek nem esett baja.

„Mindannyian éreztük a motor meghibásodását, de egyikünk sem pilóta, és nem tudtuk, hogy ez mit jelent. Bizonytalanság és félelem pillanatai voltak ezek” – nyilatkozta a klub honlapján Manuel Vizcaíno.

A Cádiz CF elnöke elárulta, hogy közvetlenül a leszállás után a gépet bérbeadó cég közölte, hogy nincs azonnali megoldás.

Hozzátette, a játékosok sokkot kaptak.

„Meg fogunk felelni a salvadori kormánynak és Mágico Gónzaleznek, hiszen nem is lehet másként. Várjuk, hogy megtaláljuk az időpontokat, hogy ott legyünk a salvadori barátainkkal.”

A Cádiz azért kapott meghívást, hogy egy salvadori futball-legenda, a 62 szeres válogatott csatár Jorge „Mágico” González tiszteletére rendezett mérkőzésen megmérkőzzön a helyi nemzeti csapattal.

A 66 éves González 1976 és 1998 között játszott a válogatottban, többek között tagja volt annak a csapatnak is, amely az 1982-es világbajnokságon világcsúcsot jelentő 10-1-es vereséget szenvedett Magyarországtól. Klubszinten 1982–1984, majd 1986 és 1991 között a Cádizt erősítette.

A héten a tiszteletére szobrot emelnek és avatnak, és múzeumot neveznek el róla.

A tervek szerint a spanyol csapat hétfőn utazott volna el, és pénteken tért volna haza,

Olvasói sztorik