Nemzetközi foci

Eldőlt Gulácsi Péter jövője

FOTÓ: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTÓ: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa egy évvel meghosszabbította az amúgy 2025. nyaráig érvényes szerződését – tette közzé közösségi oldalán a 34 éves kapus.

Gulácsi Péter még 2015-ben került Lipcsébe, eddig 302 tétmeccsen szerepelt eddig az RB Leipzig színeiben, idén tavasszal hosszú sérülést követően tért vissza, majd parádés teljesítménnyel szerezte vissza a helyét a gólvonalon.

Az RB Leipzig idén negyedik lett a Bundesligában, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

Nagy vágyam volt a szerződéshosszabbítá. Nagyon különleges az út, amelyen az egyesülettel együtt 2015 óta járunk. Nagy sikereket is ünnepelhettem az RB Leipziggel, mint például a Német Kupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet, de a nehéz időkben is mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását. A célom az, hogy a szurkolók támogatásával folytassuk közös sikertörténetünket. Az előző szezonban is láthattuk, hogy milyen potenciál rejlik ebben a csapatban ezzel az edzői stábbal, és az egész klubban. Nagyon várom az új idényt. Számomra a szerződéshosszabbítás nemcsak sportszakmai, hanem szívből jövő döntés is volt

– nyilatkozott a klub honlapján Gulácsi Péter.

Gulácsi természetesen tagja Marco Rossi a nyári Európa-bajnokságra készülő keretének is.

Olvasói sztorik