Nemzetközi foci

Zokogó család, tomboló Madrid – így búcsúzott el Toni Kroos a Bernabéutól

Federico Titone / ANADOLU / Anadolu via AFP
Toni Kroos olyan ünneplésben részesült, amiben kevés játékos
Federico Titone / ANADOLU / Anadolu via AFP
Toni Kroos olyan ünneplésben részesült, amiben kevés játékos
A bajnok Real Madrid hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Betisszel a spanyol labdarúgó La Liga utolsó, 38. fordulójának szombati játéknapján. Az eredmény azonban teljesen érdektelen volt, amikor az egész mérkőzés tömény érzelem volt Toni Kroos megható búcsúja miatt.

A 34 éves világbajnok középpályás 2014-ben érkezett Madridba, kissé a véletlennek is köszönhetően. A játékos ugyanis már megállapodott a Manchester Uniteddel, miután egyeztetett David Moyesszal, azonban a menedzsert kirúgták, Louis van Gaal pedig nem tartott igényt rá. A 2014-es világbajnokság alatt aztán kapott egy hívást Carlo Ancelottitól, és így kezdődött meg szédületes madridi karrierje.

Összesen 464 mérkőzésen lépett eddig pályára és 28 gólt szerzett (ez a mérleg a szombati Bajnokok Ligája-döntőn még módosulhat), a La Ligában 306 meccsen 22-szer volt eredményes.

Négy bajnoki cím mellett négyszer nyert meg a Bajnokok Ligáját, egyszer a Király-kupát, négyszer a spanyol Szuperkupát, háromszor az európai Szuperkupát és öt alkalommal volt klubvilágbajnok.

A visszavonulását a héten jelentette be, ennek megfelelően a csapattársak Kroos nyolcas mezét felvéve sorfalat álltak neki (kiegészülve a Betis játékosaival), a lelátó pedig legendaként, élőképpel ünnepelte.

Egészen erős voltam, amíg meg nem láttam a gyerekeimet, és meg nem öleltek

– nyilatkozta a német klasszis, aki zokogó gyerekeit látva ugyancsak sírásban tört ki.

A Marca azt írta, a „stadion és a csapattársak a történelem legnagyobb búcsúját kínálták egy madridi játékosnak . Olyan csodálatos volt, mint a karrierje, olyan izgalmas, mint a futballja, és olyan nagyszerű, mint egy legenda dimenziója.”

A lap idézte Kroos 2014-es nyilatkozatát, amikor azt mondta, tudja, hogy a Realnál csak a címek számítanak, és ezek megszerzésére ő abszolút a megfelelő ember.

Megígérte, hogy a csúcson távozik … és már tudjuk, hogy Toni mindig betartja az ígéreteit.

Bár állítólag nem akart ekkora fesztivált és diszkrét búcsúra vágyott, ezt sem a Bernabéu, sem a csapattársai nem engedték – minden egyes szögletnél, amit elvégzett, a szurkolók állva tapsolták. Lecserélését követően pedig a felesége a gyerekei várták.

„Nem könnyű. Csak köszönetet tudok mondani a Real Madridnak, a klubnak, a csapattársaimnak, a stadionnak. Mindig is otthon éreztem magam ebben a tíz évben, nem is kívánhatnék többet. Tíz felejthetetlen év ” – mondta Kroos.

Carlo Ancelotti együttesére még egy meccs vár az idényben, jövő szombaton, a londoni Wembley Stadionban a Borussia Dortmunddal játszik a Bajnokok Ligája döntőjében

La Liga, 38. (utolsó) forduló

Osasuna – Villarreal 1-1 (1-0)
Real Sociedad – Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Almería – Cádiz 6-1 (0-1)
Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
Real Madrid – Betis 0-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik