Nemzetközi foci

Huligánok támadtak rá egy horvát futballistára egy étterem vécéjében

Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Filip Krovinovic megúszta sérülés nélkül
Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Filip Krovinovic megúszta sérülés nélkül
Miután a végigjátszott a Hajduk Split színeiben a Lokomotiv Zagreb ellen 5-2-re megnyert bajnokit, Filip Krovinovicot támadás érte a horvát főváros egyik éttermében.

A Hajduk 28 éves, zágrábi születésű középpályását egy zágrábi étterem vécéjében támadta meg három huligán, értesült a 24sata hírportál.

Bár volt némi ökölpárbaj, a játékos szerencsére sértetlenül megúszta az esetet, klubja pedig sajtóközleményben szólította fel a hatóságokat a kemény intézkedésre.

„A rivális szurkolók egy csoportja, fizikailag megtámadta játékosunkat, Filip Krovinovicot Zágrábban. Azonnal ki kell jelentenünk, hogy ennek a példátlan esetnek semmi köze a szombati Lokomotiv–Hajduk meccshez. A támadásnak az egyetlen oka az, hogy Filip a Hajduk játékosa.

A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a barbár cselekedetet, arra számítunk, hogy az illetékesek kivizsgálják az esetet, és szankcionálják azokat a személyeket, akik tetteiknek semmi közük a szurkoláshoz és a sportrivalizáláshoz

olvasható.

„Nem láttuk, mikor történt az eset, a legfontosabb, hogy Filip nem sérült meg súlyosan” – nyilatkozta a labdarúgó menedzsere, Marjan Sisic, aki azt mondta, sok vendég fényképezkedett is a játékossal.

„Sajnálatos, hogy ilyen megtörténhetett, de olyan társadalomban élünk, ahol a huligánok maguknak akarják a jogot, hogy eldöntsék, kinek hol szabad laknia és játszania. Reméljük, sikerül megtalálni az elkövetőket és megfelelő büntetést kapnak.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik