Nemzetközi foci

Percek alatt sokkolta a United a Cityt és megnyerte az FA Kupát

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Bejött a Manchester United meccsterve, az első félidőben szerzett kétgólos előny elég volt a bajnok City ellen. Erik ten Hag csapata 2-1-re nyerte meg az FA Kupa-döntőt.

Ugyan az első félidőben a nyomasztó City-fölényt láthattuk, ami a labdabirtoklást illeti, azonban a gólszerzésért a United tett többet, és ennek meg is lett az eredménye. Garnachónak már a meccs korai szakaszában is volt egy lövése, de a 30. percben az ölébe hullott a lehetőség: Gvardiol és Ortega nem értették meg egymást, a védő átfejelte a labdát saját kapusa fölött, a United támadója így az üres kapuba lőhetett.

Ezzel még nem volt vége, mert szinte egyből megint beköszönt a United, igaz, ezúttal lesről. A momentum azonban még mindig Erik ten Hag csapatánál volt, és Kobbie Mainoo megduplázta az előnyt Bruno Fernandes passza után.

Az FA Kupa-döntők története során először fordult elő, hogy két tinédzser (Garnacho és Mainoo is 19 éves) is a kapuba talált.

Pep Guardiola is érezte, hogy bele kell nyúlnia a meccsbe, kettőt is cserélt a szünetben, majd az 57. percben Kevin De Bruyne is elhagyta a pályát, Julian Álvarez váltotta. A nyomasztó labdabirtoklási fölény megmaradt, azonban a City a második félidőben már a kapura is veszélyesebb volt, gólt azonban elég későn, csak a 87. percben szerzett, Doku lövése ráadásul a védhető kategóriába tartozik, de Onana nem tudott hárítani.

A United végül kihúzta a végéig, így a klubtörténet 13. FA Kupáját nyerte, csak eggyel van elmaradva a rekorder Arsenal mögött.

A Manchester Citynek így csak a bajnokságban sikerült történelmet írnia, ahol sorozatban negyedszer lett bajnok. A két egymást követő évben Premier League-et és FA Kupát nyerő angol csapatra még várni kell.

A napokban a sajtó megpendítette, hogy ez lehet Erik ten Hag utolsó meccse a United élén. A holland szakember eddig két kupagyőzelemnél jár, tavaly a Ligakupát nyerte meg a csapata.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik