Nemzetközi foci

„Álljatok még egyszer mögénk” – Bruno Fernandes nyílt levelet írt a MU-szurkolóknak

Oli SCARFF / AFP
Bruno Fernandes tudja, hogy nem tudták hozni azt a színvonalat, amit a drukkerek elvártak
Oli SCARFF / AFP
Bruno Fernandes tudja, hogy nem tudták hozni azt a színvonalat, amit a drukkerek elvártak

A Manchester City elleni szombati FA-kupa döntőre készülő Manchester United csapatkapitánya, Bruno Fernandes a Players’ Tribune-ön megjelent írásában kéri a klub szurkolóit, hogy a nehéz szezon ellenére (a csapat negyedikként végzett a BL-csoportjában és csak nyolcadik lett a bajnokságban), ahogy eddig, úgy a szombati kupadöntőn is támogassák őket:

„Szeretnék néhány szívből jövő szót mondani az FA-kupa döntője előtt.

Tudom, hogy nem volt könnyű szezonotok. Nem tudtuk hozni azt a színvonalat, amit vártatok tőlünk. Nem mindig játszottunk annak megfelelően, ahogy támogattatok minket. Kapitányként ezt mindenkinél jobban érzem, és ezt a felelősséget nem veszem magától értetődőnek.

Fernandes érzelmes írásában feleleveníti, hogy milyen izgatott volt, amikor 2019 nyarán majdnem a Tottenhambe igazolt, mivel az volt az álma, hogy a Premier League-ben játsszon egyszer. Akkor csupán azon bukott el az üzlet, hogy az akkori klubja, a Sporting nem tudott megegyezni a Spursszel.

A portugál válogatott azonban nem bánja, hogy így alakult, mivel 2020 januárjában végül sikerült beteljesítenie ezt az álmát, ugyanis a Manchester United hívta, amire így emlékezik vissza:

„Mondtam a feleségemnek, Anának, hogy úgy érzem, az álmomat élem a Sportingnál. De ez több egy álomnál… Ez a Manchester United.”

A portugál hamar a manchesteri szurkolók kedvence lett, az átigazolását követő harmadik napon játszott meccsen már dalba foglalták a nevét, ami eléggé meglepte őt:

„Honnan tudják egyáltalán, hogy jó vagyok? A YouTube-ról? A YouTube-on mindenki jól néz ki! Hogy találták ki a szöveget négy nap alatt??”

Fernandes kitér arra is, hogy mennyire hálás a szurkolóknak, amiért még a Crystal Palace ellen 4-0-ra elvesztett mérkőzésen is végig a csapat mögött álltak, valamint kijelenti, hogy a Unitednél szeretne játszani továbbra is.

Végül elmesél egy történetet a 3 éves fiáról és a 7 éves lányáról:

Az egyetlen dolog, amiben egyetértenek, az a dal, amit mindig le kell játszanunk, amikor reggel az iskolába visszük őket. Mindig ugyanazt a dalt.

Ez a dal pedig a Glory, glory Man United, vagyis a manchesteri csapat indulója, aminek egy sora úgy szól, hogy „mi vagyunk a piros ruhás fiuk, és úton vagyunk a Wembley-be!”

Levele zárásaként Fernandes azt kéri a szurkolóktól, hogy a szezonban még egyszer álljanak a csapat mögé:

Úton vagyunk a Wembley-be. Álljatok mögénk még egyszer.

Olvasói sztorik