Nemzetközi foci

Addig rúgták a tizenegyeseket, hogy világrekord lett a vége

Reddit
Reddit

Az 56. kísérlettel dőlt el a tizenegyespárbaj az izraeli harmadosztály rájátszásában játszott Dimona-Shimshon Tel Aviv meccsen.

A Tel Aviv-i csapat nagyon sokáig vezetett, és a Dimona a 90+9. percben szerezte azt a gólt, amivel hosszabbításra mentette a találkozót. A hosszabbításban aztán a Dimona került közelebb a továbbjutáshoz, a Shimshon pedig a 118. percben büntetőből egyenlített, így következhetett a tizenegyespárbaj.

Az első öt párban mindkét csapatból egy-egy játékos hibázott, pedig a Shimshon továbbment volna, ha az ötödik lövője nem ront. Így viszont folytatódott az idegek harca, és a 12. párban a vendégcsapat ismét nagy lehetőséghez jutott, ám a hazai kapus óriási védéssel életben tartotta csapatát.

Ezután zsinórban húsz sikeres tizenegyes következett, majd az ezt követő nyolc kísérletből hat is kimaradt.

Végül a 28. párban a hazaiak játékosa belőtte a saját tizenegyesét, a Shimshon kapusának lövését azonban a másik kapus kivédte, és ezzel lezárult a maratoni párbaj.

Az 56 lövés világrekordnak számít, az eddigi leghosszabb tizenegyespárbajt 2022 márciusában a Washington és a Bedlington hozta összes a Memorial Cup nevű angol amatőr sorozatban.

A Dimona a feljutásért vívott meccset az MS Tira csapatával játssza majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik