Nemzetközi foci

Dél-Amerika legdrágább labdarúgója a Premier League-ben köthet ki

Eitan ABRAMOVICH / AFP
A Palmeiras játékosa, Estevao Willian (jobbra) hamarosan Angliában folytathatja
Eitan ABRAMOVICH / AFP
A Palmeiras játékosa, Estevao Willian (jobbra) hamarosan Angliában folytathatja

Két hete már írtunk Estevao Willianről, a Palmeiras 17 éves szélsőjéről, akiért nagyon komoly verseny és licitháború indult be. Akkor a spanyol AS azt írta, a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és a Chelsea tett érte ajánlatot, azonban a Globo hétfőn már úgy tudta, az angol csapat maradt versenyben a maga 65 millió eurós ajánlatával.

Az újabb szupertehetségnek tartott középpályást hónapokkal ezelőtt hozták hírbe a londoniakkal, a tárgyalások során egyre inkább közeledtek egymáshoz az álláspontok. A Globo szerint a Chelsea eddig utolsó ajánlata 60 millió euró volt (45 millió euró fix összeggel és további 15 millió euró bónusszal), de a Palmeiras ezzel még nem volt elégedett.

A hétvégén a Chelsea 65 millió euróra emelte a tétet, amivel a héten előreléphetnek a tárgyalások. Az sem elképzelhetetlen, hogy a felek alá is írják a papírokat, és a játékos a jövő év áprilisában, amikor betölti a 18. életévét, akkor ténylegesen átigazolhat.

A hírek szerint a szerződést hét szezonra, 2031 júniusáig szól majd, és ha valóban létrejön az üzlet, akkor a dél-amerikai futball történetének legdrágább átigazolása lesz.

A 65 millió euró jóval meghaladja a korábbi sztártranszfereket: a Real Madrid 60 milliót fizetett a Palmeirasnak Endrickért, a Barcelona 61 milliót az Atletico Paranaense csapatának Vitor Roque aláírásáért. De állítólag Neymar végösszege is megállt 63 millió eurónál a Santos-Barcelona frigy során.

Hozzájuk képest a Real braziljai, Vinicius Junior és Rodrigo messze lemaradtak a maguk 45-45 millió eurójukkal.

Kapcsolódó
Endrick csapattársáért fél Európa áll majd sorba nyáron
Nem csak a Real Madrid igazol támadót a Palmeirasból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik