Nemzetközi foci

Szoboszlai volt az angol bajnokság második leggyorsabb középpályása

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Véget ért a Premier League – a Manchester City sorozatban negyedszer lett bajnok –, és az idény lezárultával elkészültek a különféle rangsorok, értékelések.

A statisztikákkal foglalkozó Squawka nevű oldal például az Opta adataira támaszkodva posztonként végignézte, kik voltak az angol bajnokság leggyorsabb játékosai.

A kapusok között Robert Sánchez (Chelsea) zárt az élen, akinél 35,11 km per órás csúcssebességet mértek.

A védők között, egyben az egész bajnokságban a Tottenham holland légiósa, Micky van de Ven volt a leggyorsabb 37,38 km per órával.

A 23 éves Van de Ven tavaly nyáron érkezett a Spurshöz, amely 40 millió eurót fizetett érte a Wolfsburgnak. A holland védő 27 bajnokin szerepelt a londoniaknál, és ezeken három gólt szerzett.

A középpályásoknál a Brighton lengyelje, Jakub Moder nevét találjuk a lista élén. Moder 36,84 km per órás sebességgel került az első helyre, és Szoboszlai Dominikot előzte meg, akinek 36,76 km per óra volt a csúcssebessége a leggyorsabb sprintjénél.

Szoboszlai a 36,76-tal az összesített lista hatodik helyén végzett.

A csatároknál az élvonaltól búcsúzó Luton Town lagoszi származású, de ír válogatott szélsője, Chiedozie Ogbene száguldozott a leggyorsabban (36,93), aki elárulta, szokta tanulmányozni a sprintereket, és nagy kedvence a nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik