Nemzetközi foci

Az Újpest-szurkolók bunkóságot exportáltak Németországba

youtube.com
youtube.com
Úgy tűnik, akadtak, akik a Kecskemét elleni meccs helyett messzire, országhatáron túlra mentek balhézni. Jó hírünk a nagyvilágban, éppen egy németországi Európa-bajnokság előtt.

A csakfoci.hu szúrta ki az mz.de beszámolóját, amelyben a lap arról ír, hogy a múltheti német harmadosztályú bajnoki, a Bielefeld FC-Hallescher FC 0-0-ás végeredménnyel záródó találkozó lefújása után kitört balhé mögött magyar, mégpedig újpesti ultrák álltak.

A német lap arról számolt be, hogy a meccsre fehér és „Újpest Fans Hooligans” feliratú pólóban érkezett egy csoport szurkoló. Az újpesti ultrák régóta jó kapcsolatot ápolnak a hallei társaikkal, épp melléjük váltottak jegyet, de ezúttal nem a szurkolásban, hanem már a meccsen is petárdázással tűntek ki – amivel állítólag megsebesítettek egy rendezőt –, majd a televíziós felvételeken is jól látható módon a hármas sípszó után lementek a lelátóról és összecsaptak a rendezőkkel.

Ráadásul amikor a hallei labdarúgók megpróbálták csitítani az érthetetlenül megvadult újpestieket, egyikük meglökte Jonas Nietfeld csapatkapitányt – számolt be a lap –, majd amint megérkezett a német rendőrség, gyorsan visszavonulót fújtak, és felszaladtak a lelátóra.

Mindez azért is érdekes, mert az Újpest az előző hétvégén a Kecskemét ellen hazai pályán zakózott 3-0), míg most vasárnap délután éppen az örök rivális Ferencvárossal játszik meccset, de a lilák keménymagja távolmaradásra szólította fel a tagokat, mondván, nem akarnak biodíszletet szolgáltatni, tapsolni a Fradi aranyérmének megünnepléséhez.

Az egyik közösségi oldalukon már május 7-én felhívást tettek közzé, amelyben sok más mellett azt írták: „Nem veszünk részt Kubatov bohóc-buliján, az utolsó fordulóban. Mindenki tudja, hogy ismét az FTC elnöke járt közben, hogy az utolsó fordulóban legyen a derbi a Groupamában. ….
Akkor most már azt is tudja meg mindenki, hogy az Újpest Tábor szervezett csoportjai, a klubbal egyeztetett döntése értelmében nem asszisztál ehhez a bohózathoz a szezon utolsó meccsén. Kérésünket közöltük a klubbal, amely ezt tiszteletben tartva nem igényel vendégjegyeket a Groupamába.”

Azaz a magukat újpestinek bemutató ultrák közül többen is a saját csapatuk Kecskemét elleni biztatása, továbbá a derbi helyett kvázi a Bundesliga 3-as meccset választották, ahova normális szurkolás helyett a magyar pályákon megszokottá váló, a saját csapatuk játékosait akár tettlegességig is számonkérő bunkóságot is exportáltak.

A Hallescher FC-számára egyébként nem kisebb tétért folyt a harc, minthogy a Bielefeld ellen megőrizzék a tagásukat, de végül a döntetlen azt jelentette, hogy kiestek a Regionalligába, míg a két szezonnal ezelőtt még a Bundesliga élvonalában szereplő ellenfelül a 14. helyen végzett, és 6 ponttal megúszta a tovább zuhanást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik