Nemzetközi foci

Gazdag Dániel két csúcsot is megdöntött az USA-ban

Fotó: Bastiaan Slabbers / NurPhoto / via AFP
Fotó: Bastiaan Slabbers / NurPhoto / via AFP

A vendég Philadelphia szempontjából szerencsésen kezdődött New England-i fellépés, lévén a 14. percben Spaulding elnézett egy lasztit, amelyre Uhre lecsapott, a csatár így a saját térfeléről indulva némi előnnyel tört kapura, amit a hazaiak balvédője csak szabálytalanul tudott megakadályozni – így emberelőnybe került Gazdag Dániel csapata.

A létszámfölényt a vendégek a 38. percben Julán Carranza révén érvényesítették először, majd a második félidő elején, a 47. percben, majd a 80.-ban is a magyar válogatott Eb-keretében is szereplő támadója is beköszönt, ezzel alakult ki a 0-3-as végeredmény, a vendégsiker.

A forduló előtt Gazdag Dániel, Sallói Dániel és Nikolics Nemanja egyaránt 51 ligagólt jegyzett azon a listán, amelyet az MLS-ben szereztek. A Honvéd korábbi támadó-középpályása ezzel a duplával azonban már 53-nál jár (mindent egybevéve 60-nál), és mivel Sallói csapata, a Sporting Kansas City úgy kapott ki 3-2-re az Austin FC-től, hogy a magyar szélső nem talált kapuba, ezért immár egyedüli csúcstartó Amerikában.

További érdekesség, hogy az MLS-az alapszakaszban a Gazdag Dániel-Julián Carranza duó 16. alkalommal szerzett egyazon csapatban és meccsen gólt, amivel a liga történetének „leggólerősebb duója” listáján is az élre álltak. (A torontói, 15 gólos Sebastian Giovinco és Jozy Altidore páros előzték meg.)

MLS, eredmények:

New England Revolution–Philadelphia Union 0–3
Gazdag Dániel kezdőként 89 percet játszott, ő szerezte a második és a harmadik philadelphiai gólt.

 

Austin FC–Sporting Kansas City 3–2
Sallói Dániel kezdőként 63 percet játszott a Kansas Cityben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik