Nemzetközi foci

Teljesen megvadult a Juventus edzője a kupadöntő végén

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Története során tizenötödször nyerte meg az olasz kupát a Juventus, amely a római döntőben 1-0-ra verte az Atalantát.

A győztes gól a 4. percben esett, Cambiaso indításával Vlahovic lépett ki, Hient nem hagyta odaférni a labdához, amelyet jobbal eltett Carnesecchi kapus mellett.

Az Atalanta 13 lövéssel próbálkozott a meccsen, de ezek közül egy sem találta el a kaput. Illetve úgy a pontos, ha azt írjuk, Lookman a második félidőben kapufát lőtt, de ez hivatalosan nem számít kaput eltaláló lövésnek. Miretti révén a Juve is megdöngette a kapufát, sőt Vlahovic a második játékrészben is szerzett egy gólt, de ezt a videózás után lesnek ítélték meg, a visszajátszásból látható, hogy millimétereken múlt.

A hosszabbításban az Atalantának még volt egy lehetősége, Éderson meg is dolgoztatta Perint, a torinóiak kapusát, de mivel már korábban szabálytalankodtak a nagy tumultusban Danilóval szemben, így kifelé járt szabadrúgás, ami miatt el is tűnt a statisztikából Éderson lövése. Az esetnél Massimiliano Allegri, a Juventus edzője annyira kiakadt azon, hogy Maresca spori nem fújta le egyből a szabálytalanságot, hogy előbb az öltönyét magáról lekapva ostorozni kezdte a negyedik játékvezetőt,

majd amikor piros lapot mutatott fel neki a bíró, akkor megvált a nyakkendőjétől is, sőt az ingjét is elkezdte kigombolni, de végül leállt a vetkőzéssel.

Allegri ötödször lett kupagyőztes, amivel olasz rekordernek számít, a Juvéval pedig 12. trófeáját nyerte, mivel öt bajnoki címnek és két Szuperkupa-győzelemnek is részese volt korábban.

Olasz kupa, döntő:

Juventus – Atalanta 1-0 (1-0)
gól: Vlahovic (4.)

Olvasói sztorik