Nemzetközi foci

Bombameglepetés: EL-résztvevő lesz a Vajdahunyad csapata

Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A Corvinul Hunedoara csapata története első trófeáját szerezte
Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A Corvinul Hunedoara csapata története első trófeáját szerezte
Meglepetéssel zárult a labdarúgó Román Kupa, amelynek döntőjében a másodosztályú Corvinul Hunedoara 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte az élvonalbeli Otelul csapatát és 103 éves történet első trófeáját szerezte. Ráadásul ezzel a vajdahunyadi csapat indulhat az Európa Liga selejtezőjében is.

Az 1921-ben alapított klub története során négyszer volt a második liga bajnoka, története legjobb szereplését pedig 1982-ben érte el, amikor az élvonalban bronzérmet szerzett. Ezzel kiharcolta az UEFA-kupa szereplést is, amelynek során kiverte az osztrák Grazer AK-t (3-0, 1-1), de a jugoszláv FK Szarajevóval már nem bírt (4-4, 0-4).

Ami a szezonbeli menetelést illeti, a kupában először a harmadosztályú Jiul Petrosanit (4-1), majd az FK Csíkszeredát (4-2) verte, a csoportkörben legyőzte a Chindia Targovistét (2-0), a Sepsit (1-0) és a Progresul Pecicát (6-0),

majd a negyeddöntőben kiütötte a CFR Clujt (4-0), az elődöntőben pedig elintézte a Voluntarit (3-1).

A SzékelySport azt írta, ezzel a Corvinul lett az ötödik másodosztályos klub, amely megnyerte a Román Kupát – korábban ez a Metalul Resitának (1954), az Ariesul Turdának (1961), a Chimia Ramnicu Valceának (1973) és a Rapid Bucurestinek (1975) sikerült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik