Nemzetközi foci

Két Liverpool-sztárra is szemet vetettek a szaúdi klubok

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A szaúdi klubok tavaly nyáron mindent megtettek, hogy felkerüljenek a futballtérképre: közel száz játékos leigazolására mintegy 750 millió eurót költöttek, ennél többet csak a Premier League csapatai adtak ki új igazolásokra.

A szaúdi kaland nem mindenkinek jött be, emlékezhetünk, hogy Jordan Henderson mindössze fél év után otthagyta az érte 14 millió eurót kifizető al-Ettifakot, hogy visszatérjen Európába, és aláírjon az Ajaxhoz.

A Guardian azt írja, a szaúdi bajnokság csapatai idén nyáron is nagybevásárlásra készülnek, és a kiszemeltek között ott van a Liverpool két sztárja, Mohamed Szalah és Alisson Becker is.

Szalahért tavaly 150 millió fontos ajánlott az al-Ittihad, ám a Liverpool akkor kikosarazta a kérőt. 

A 31 éves egyiptomi szélsőnek 2025 nyarán, a vele egyidős brazil kapusnak 2027 júniusában jár le a szerződése a Poolnál. A Guardian megemlíti, hogy több más Premier League-játékost is megkörnyékezhetnek majd szaúdi klubok, így azt a Raphael Varane-t, aki a napokban jelentette be, hogy távozik a Manchester Unitedtől, vagy csapattársát, a brazil Casemirót is.

A szaúdi klubok nagyravágyó törekvéséseit segítheti elő, hogy a következő idényben a Pro League csapatai nyolc helyett tíz külföldi focistát foglalkoztathatnak, igaz, kettőnek közülük 21 éven alulinak kell lennie.

A mostani idényből már csak három forduló van vissza, de az már eldőlt, hogy az al-Hilalé az aranyérem. A csapat tavaly Neymart, Malcomot, Rúben Nevest, Aleksandar Mitrovicot, Sergej Milinkovic-Savicot, Renan Lodit, Kalidou Koulibalyt és Bunut is megszerezte,

és értük összesen 364 millió eurót fizetett. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik