Nemzetközi foci

Guardiola dobott egy hátast cserekapusa bravúrja láttán

Ha Stefan Ortega nem védi ki Szon Hung Min ziccerét, akkor a Manchester City elveszíti a bajnokságot, jelentette ki Pep Guardiola, akit teljesen elvarázsolt cserekapusának bravúrja.

A ManCity 2-0-ra győzött a Tottenham otthonában, ahol Erling Haaland az 51. percben szerzett vezetést a címvédőnek. A félidő közepén aztán megsérült Ederson és a brazil kapus helyére a német Stefan Ortega állt be.

A Bielefeldtől 2022-ben megszerzett játékos később főszereplővé vált, hiszen a hajrában bemutatott egy óriási bravúrt, amikor az egyedül, ziccerben kilépő Szon lövését lábbal védte.

Ortega megmentett bennünket, ha akkor nem véd, az Arsenal a bajnok

mondta Guardiola, aki az esetnél hanyatt dobta magát, úgy meglepődött a bravúron.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Manchester City (@mancity) által megosztott bejegyzés

„Tudja, hogy Szon hányszor büntetett meg minket az elmúlt hét-nyolc évben? Azt mondtam magamnak: »Nem, nem ismétlődhet meg«. De Stefan hihetetlenül védett.

Egy az egy ellen ő az egyik legjobb kapus, akit életemben láttam. Annyira megbízható, a klub hihetetlen döntést hozott, hogy idehozta őt.”

A 91. percben Haaland még egyszer betalált, büntetőjével alakult ki a 0-2-es végeredmény.

Az utolsó forduló előtt a Manchester City 88 ponttal áll az élen a 86 pontos Arsenal előtt. Előbbi a West Ham Unitedet, utóbbi az Evertont fogadja vasárnap.

Kapcsolódó
Erling Haaland az élre lőtte a Manchester Cityt az elhalasztott rangadón
Újra helyet cserélt a címvédő és az Arsenal, az utolsó forduló dönt a bajnoki címről.
Olvasói sztorik