Nemzetközi foci

„Szar Juve!” – egy firenzei kislány üzent a tévén keresztül

Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ha valaki a Fiorentinának drukkol, akkor az általában komoly utálatot érez a Juventus iránt.

A két klub között az 1981-1982-es bajnokság végén mérgesedett el el a viszony, amikor az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa. A két csapat azonos pontszámmal vágott neki az utolsó körnek,

majd a Fiorentina úgy játszott 0-0-t a Cagliari ellen, hogy elvették a szabályosnak tűnő gólját, miközben a Juve egy erősen vitatott tizenegyessel győzte le a Catanzarót, megszerezve ezzel története huszadik scudettóját.

Szintén olaj volt a tűzre, amikor a Juventus 1990 nyarán akkor rekordot jelentő 11 millió dolláros összegért megszerezte a Fiorentina-drukkerek bálványát, Roberto Baggiót.

Hogy Firenzében már egészen fiatalon elültetik a gyerekekben, hogy mit is kell érezniük a Juventus iránt, azt megmutatja az alábbi videó, amely a hétfői Fiorentina-Monza bajnoki előtt készült. A kamera épp a focistákat, valamint az őket kísérő gyerekeket pásztázta, amikor az egyik Fiorentina-mezes kislány azt mondta a kamerába, hogy „Szar Juve!”, majd a nyomatékosítás kedvéért meg is ismételte.

A meccsen a Monza szerzett vezetést, de a Konferencia Ligája jutott Fiorentina végül 2-1-re fordított, úgyhogy a kislány boldog lehetett a lefújás után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik