Nemzetközi foci

A tök utolsó ellen is vért izzadt a pontszerzésért a Juventus

Image Photo Agency/Getty Images
Image Photo Agency/Getty Images

A Juventus óriási meglepetésre az utolsó pillanatokban szerzett góllal mentette 1-1-re az utolsó és már kiesett Salernitana elleni mérkőzését az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A torinóiak hazai pályán rengeteg helyzetet hagytak ki, a vendégek pedig az első félidő közepén egy szöglet után megszerezték a vezetést. A második félidőben egyoldalú küzdelem zajlott a pályán, de a Juve egészen a 91. percig képtelen volt kapuba találni, majd Adrien Rabiot révén egyenlített Massimiliano Allegri csapata, amely sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésén játszott döntetlent.

Az Atalanta vasárnap este 2-1-re legyőzte az AS Romát, ezzel pedig óriási lépést tett a Bajnokok Ligája-szereplés felé. Az Európa Liga döntőjébe bejutott bergamói együttes végig sokkal jobban játszott a rómaiaknál és Charles De Ketelaere duplájával már a 20. percre kétgólos előnybe került. Ezt követően azonban sorra hagyta ki a helyzeteket a házigazda, a Roma pedig a második félidő közepén büntetőből szépített. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól nem született.

Mindez azt jelenti, hogy az Atalanta az ötödik helyen három ponttal előzi meg a hatodik rómaiakat, akiknél egy meccsel kevesebbet játszott.

A Serie A-ból öt csapat szerepelhet a BL következő kiírásában, s a Roma vereségével eldőlt, hogy a bajnok Internazionale és a második AC Milan mellett a jelenleg harmadik Bologna és a negyedik Juventus is ott lesz a Bajnokok Ligája 2024/25-ös szezonjában.

Serie A, 36. forduló

Atalanta-AS Roma 2-1 (2-0)
SS Lazio-Empoli 2-0 (1-0)
Genoa-Sassuolo 2-1 (0-1)
Hellas Verona-Torino 1-2 (0-0)
Juventus-Salernitana 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik