Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Mi is reklamálhatunk, mert Kimmich feldobta magát” – Ancelotti reagált a Bayern-panaszokra

David Ramos / Getty Images
David Ramos / Getty Images

A Real Madrid – Bayern München BL-elődöntő a lefújást követően sem ért véget, azóta a futballal kapcsolatos közbeszédet a mérkőzés játékvezetőjének, Szymon Marciniaknak döntései uralják. A meccs utáni sajtótájékoztatón a hazaiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti is elmondta véleményét – egy elég furcsa párhuzamot vonva:

„A játékvezető a sípjába fújt, mi pedig megálltunk. Talán nem volt les.

A Bayern egy meg nem adott gól miatt panaszkodik, de ennyi erővel mi is reklamálhatunk Nacho elvett találata miatt, mert Kimmich feldobta magát.

A már visszavonult játékvezető, Antonio Mateu Lahoz a mérkőzést követően egy spanyol tévécsatornának elmondta, hogy elsősorban nem a partjelző felelősségét kell firtatni a Bayern meg nem adott gólja kapcsán, és a VAR-t sem lehetett használni a sípszó miatt:

„A VAR nem avatkozhatott közbe. Az akciót nem az asszisztens jelzése, hanem a játékvezető sípja állítja meg. Ne felejtsük el, hogy a játékvezetők is sportolók, ők is ugyanúgy hibázhatnak.”

A Bayern München végül 4-3-as összesítéssel kiesett, aminek következtében 12 év után először biztosan trófea nélkül zárja a szezont. A Real Madrid pedig a spanyol bajnokság megnyerésének tudatában nyugodtan készülhet a június elsejei, Dortmund elleni londoni BL-döntőre.

Olvasói sztorik