Nemzetközi foci

Semmit sem tudni Dárdai sorsáról, de már pletykálnak az utódjáról

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Előttem az utódom? Cristian Fiel és Dárdai Pál üdvözli egymást a március 30-i, Hertha-Nürnberg mérkőzésen
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Előttem az utódom? Cristian Fiel és Dárdai Pál üdvözli egymást a március 30-i, Hertha-Nürnberg mérkőzésen
Marad vagy nem? – ez a kérdés Berlinben, ahol a hírek szerint legkésőbb a május 26-i közgyűlésig dől el a Hertha BSC magyar edzőjének, Dárdai Pálnak a sorsa.

Még két meccs vár a Herthára a Bundesliga második vonalában a Kaiserslautern és az Osnabrück ellen, de még mindig nem tudni, mi a vezetés szándéka Dárdai Pállal kapcsolatban.

„A szezon után elemezzük a helyzetet és eldöntjük, mi lesz ezután” – jelentette ki Benjamin Weber sportigazgató, aki hangsúlyozza, hogy a 48 éves magyar szakember tavaly nehéz időszakban vette át a csapat irányítását. A Berliner Kurier azt írta, döntés legkésőbb a május 26-i közgyűlésen születik.

A lap azt írta, a totális felfordulás ellenére Dárdainak sikerült a kiesés után helyreállítania a csapatszellemet és megakadályozni a következő katasztrófát. Sőt, sokáig még remény is volt arra, hogy a kék-fehérek esetleg egyből visszajussanak.

Ugyan nem sikerült, Dárdai jelezte, számára ez nem probléma, szerinte a csapatnak két-három év fejlődés kell a másodosztályban, hogy megerősödve sikeres legyen a legjobbak között is.

Ugyanakkor hallani olyan hangokat, akik elégedetlenek a mostani helyzettel, különösen a miami befektető cég, a 777 Partners számára, amely korábban is edzőváltást sürgetett.

Dárdai szerint viszont az lenne a fő cél, hogy megtartsák az összes jelenlegi játékost.

Ez lenne a következő lépés előre a Hertha BSC számára – egy ilyen kaotikus kezdés és három hónap bizonytalanság után. A klub dolga, hogy a csapat egyben maradjon, majd három-négy játékost, például védőspecialistát, párharcok megnyerésére alkalmas labdarúgót hozzon. Akkor reális esélye van az előrelépésre

– mondta.

Közben a német Sky azt írta, Dárdai Pál jövője bizonytalan, utódja pedig a kiesés ellen menekülő Nürnberg jelenlegi edzője, Cristian Fiel lehet.

Nem mintha a 44 éves szakember jó passzban lenne, csapata hét meccs óta nyeretlen, hat vereség mellett csak egy Hertha elleni 3-3-as döntetlent tud felmutatni.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik