Nemzetközi foci

Kezdőcsapatba jelölték, helyette börtönben töltötte az éjszakát

Ricardo Moreira / Getty Images
Jo nem lehetett boldog
Ricardo Moreira / Getty Images
Jo nem lehetett boldog
Nem mindennapi ügybe keveredett Joao Alves de Assis Silva, művésznevén Jo, a brazil másodosztályban szereplő Amazonas FC veterán csatára.

A 20-szoros brazil válogatott, Konföderációs-kupa győztes, olimpiai bronzérmes támadó a magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett, Ponte Preta elleni Serie B-mérkőzésre készült, és annak tudatában érkezett meg a campinasi mérkőzésre, hogy edzője a kezdőcsapatba jelölte.

Ám amikor kiszállt a csapatbuszból az Estádio Moisés parkolójában, rendőrök várták, akik azonnal őrizetbe vették.

A Globo értesülései szerint Jo már egy ideje nem fizetett tartásdíjat a volt feleségének, így nem csupán letartóztatták, de az éjszakát is kénytelen volt a helyi börtönben tölteni.

Klubjának elnöke, Wesley Couto jelezte, hogy teljes mértékben támogatja a játékost.

„Az Amazonas Futebol Clube minden szükséges segítséget megad a sportolónak. Várjuk a jogi osztályunktól érkező információkat, hogy tisztázni tudjunk mindent” – idézte a sportvezetőt a Globo.

A mérkőzésen Jo helyét William Barbio vette át, de nem tudott segíteni, a Ponte Preta 3-0-ra győzött.

Jo korábban olyan csapatokban szerepelt, mint a Corinthians (két országos és egy állami címet szerzett), az orosz CSZKA Moszkva (ott is bajnok és kupagyőztes volt), illetve az angol Manchester City (amellyel 2010-11-ben FA-kupát nyert). De megfordult az Evertonban, a török Galatasarayban, illetve kínai és szaúdi klubokban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik