Nemzetközi foci

Ten Hag a ManUnited tragikus veresége után: Én vagyok a megfelelő menedzser

Adrian DENNIS / AFP
Erik ten Hagnak van még önbizalma
Adrian DENNIS / AFP
Erik ten Hagnak van még önbizalma
Új mélypontot ért el a Manchester United labdarúgócsapata a szezon során, miután a Crystal Palace megalázó, 4-0-s vereséget mért rá a Selhurst Parkban a Premier League 36. fordulójának hétfői mérkőzésén.

A hazaiak Michael Olise kettő, illetve Tyrick Mitchell és Jean-Philippe Mateta egy-egy találatával simán nyertek, ezzel történelmi mélység közelébe taszították a vendégeket. A Manchester United ugyanis jelenleg mínusz hármas gólkülönbséggel a nyolcadik helyen áll,

ilyen gyenge szereplésre pedig még nem volt példa a Premier League-ben (a negatív csúcsot a 2013–14-es 7. hely jelentette.

A teljes angol bajnokságot figyelembe véve legutóbb 1989–90-ben fordult elő, hogy ennél rosszabb pozícióban végzett, akkor a 13. lett.

Ráadásul a csapat a szezon összes sorozatát figyelembe véve már 81 gólt kapott, ez a legtöbb 1976-77 óta, amikor ugyanennyivel zárt. Csak idén még vár négy meccs rá: a bajnokságban az Arsenal, a Newcastle és a Brighton , illetve az FA-kupa döntőjében a Manchester City ellen.

A mérkőzést követően az újságírók megkérdezték Erik ten Hagot, hogy érzi, ő még a megfelelő személy a MU kispadjára, mire azt felelte:

„Abszolút! Ha rendelkezésre állnak a megfelelő játékosok, akkor jó a keretünk. Ha a teljes védelem hiányzik, akkor gondjaink vannak.

De továbbra is küzdeni fogok és a lehető legjobb módon készítettem fel a csapatot. Most vállalnom kell a felelősséget ezért, de találok energiát a következő meccsig.

A Sky Sports szakértője, Jamie Carragher nem kegyelmezett, a Liverpool egykori 38-szoros válogatott védője szerint jelenleg a ManUnited az egyik legrosszabbul edzett csapat a Premier League-ben.

„Ez nem vélemény, ez tény. A számok azt mutatják, hogy védekezésben a liga legalján van, alacsonyabban, mint a Sheffield United. De egyetlen Manchester Unitednek sem szabad 4-0-ra kikapnia a Crystal Palace-tól, még egy akadémiát megjárt U23-as csapatnak sem.

Sohasem voltam edző, csak játékos, akit kiváló szakemberek edzettek. Ám néhány dolog, amit látok, egyszerűen rossz.

Kapcsolódó
A Crystal Palace nagyon elverte a MU-t
A PL-ben még sosem szenvedett egy idényen belül ennyi vereséget a United.
Olvasói sztorik