Nemzetközi foci

A bedobált görögtüzet visszahajították a szurkolók közé a kiesőjelölt focistái

Twitter
Twitter

A Troyes a 2022-2023-as idényben még a francia élvonalban szerepelt, de a 19. helyen zárt, így visszacsúszott a Ligue 2-be.

A csapat a másodosztályban sem talált magára, utolsó győzelmét március 9-én aratta, azóta pedig hét fordulót hozott le nyeretlenül. A Troyes pénteken a Valenciennes-t fogadta, és a meccset nem sikerült befejezni, mivel a rendes játékidő utolsó perceiben a szurkolók görögtüzet hajigáltak be a pályára.

„Merci City”, vagyis köszönjük, City – ezt skandálták a drukkerek, akik a tulajdonosnak, a világszerte összesen tizenkét klubot, köztük a Manchester Cityt és a spanyol bajnokság idei meglepetéscsapatát, a Gironát működtető City Football Groupnak üzentek morcosan.

A játékosok közül voltak, akik visszadobálták a görögtüzet a lelátóra, ami aztán végképp nem használt az amúgy is feszült hangulatnak.

A meccs 1-1-re állt, amikor a bíró beparancsolta a csapatokat az öltözőbe. Ha a szövetség 3-0-mal a vétlen Valenciennes-nek adja a pontokat, akkor a Troyes sorsa megpecsételődött, de ha lejátszanák a hátralévő időt, és valami csoda folytán bevinné a győztes találatot a hazai csapat, az utolsó két fordulóban akkor is négypontos hátrányt kellene ledolgoznia a Dunkerque-kel szemben.

Olvasói sztorik