Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik: Lehet, hogy túl magasra tettem a lécet

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Megjelent a Magyar Labdarúgó Szövetség videós sorozatának legújabb része, amelyben a válogatott csapatkapitányát látogatta meg a stáb Liverpoolban.

A midnen bizonnyal leginkább várt adásban megszólal számos szurkoló, sőt a Premier League televíziós gyártási osztályánál dolgozó Bérczi Barbara is, aki szerint kimagasló érdeklődést váltott ki a középpályás. A drukkerek elismerően nyilatkoztak a nyári igazolásról, ahogyan a csapattársak közül Cody Gakpo és Ibrahima Konaté is. Természetesen a történet főhőse is megszólalt.

„Ha a Liverpoolban játszol, akkor alapból jön egy ilyen löket, hogy nem azért vagy itt, hogy középmezőnyben vándorolgass és a bentmaradásért küzdj, hanem a Premier League-ért.

Lehet, hogy még túl magasra is tettem a lécet, mert úgy gondolom, vannak olyan mérkőzések, amikor lehet, hogy nem tudod kihozni magadból a legjobbat, vagy van olyan, amikor nem játszol jól és akkor már a legrosszabb játékos vagy valakik szemében, ami nem gond, mert ezzel együtt tudunk élni

– mondta az átigazolásáról Szoboszlai.

Az angol élvonalról az a véleménye, hogy gyorsabb a Bundesligánál, nincs idő dajkálni a labdát. Elmondása szerint a labdakezelését otthon édesapjával fejlesztette, a taktikai elemekben pedig Salzburgban fejlődött a legnagyobbat, így sikerült megugrani a Premier League-es elvárásokat is.

Persze nem maradhatott ki a válogatott sem, Szoboszlai elmesélte, mi járt a fejében a korosztályos hőstettei során, de elég érzékletesen bemutatta az izlandi Eb-pótselejtező történéseit is. A 2024-es Európa-bajnoki selejtezőkről is esett szó, a Bulgária elleni körömrágós döntetlen után azt is elmesélte, hogy minden érzelem kijött belőle.

„Nem kaptunk ki 14 meccse! Azért azt ne felejtsük el, hogy ez az Aranycsapat óta a leghosszabb. Ahogy van egy rossz meccs, ez így elfelejtődik. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ne legyen ilyen hosszú periódus, rövid se, sőt ne kapjunk ki soha többet! Mindenki ezt kívánja! De ez lehetetlen. Egyszer mindennek eljön a pont… és ott az a kérdés, hogy hogy reagálunk rá mi. Viszont ahhoz ahogy mi reagálunk, kell mindenki más” – tért ki a hullámvölgyekre Szoboszlai a válogatott kapcsán. Végül így zárta a gondolatait.

Ki fog jönni, hogy ki mennyire tud futballozni. Meg a taktika, meg hát legfőképp az akarat, hogy mit akarunk elérni. Úgy gondolom, hogy ha mi meg fogjuk tenni a magunkét, akkor valami olyat tudunk elérni, ami extra lesz.

Olvasói sztorik